Olteniţa/ Adunare publică pentru comemorarea victimelor din clubul Colectiv

colectivLa o săptămână după tragicul eveniment din Bucureşti, în dupa-amiaza zilei de 6 noiembrie 2015, a avut loc în Olteniţa o adunare publică pentru comemorarea victimelor din clubul Colectiv. Din dorinţa de a arăta solidaritatea faţă de oamenii care suferă în urma cumplitului accident, olteniţenii au venit să se alăture acestui miting şi să aprindă o lumânare pentru sufletele celor decedaţi.

Persoanele prezente în parcul de lângă Trezorerie au intonat Imnul României, au spus o rugăciune şi au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor din Colectiv. Participanţii au trimis atât mesaje de încurajare răniţilor pentru a-i ajuta să depăşească situaţia critică în care se află, cât şi condoleanţe familiilor tinerilor decedaţi.

Toţi cei prezenţi sunt interesaţi de viitorul ţării. Susţinând mişcarea naţională împotriva corupţiei, oamenii au venit cu un mesaj sugestiv: “CORUPŢIA UCIDE”.

Oltenita colectiv

Printre participanţii din Olteniţa au fost foarte mulţi copii, dar şi oameni trecuţi de prima tinereţe, arătând că toate generaţiile empatizează cu victimele şi familiile acestora, mai ales că printre răniţi se află şi un olteniţean.

Noi, tinerii olteniţeni, am demonstrat că nu renunţăm şi nu ne lăsăm intimidaţi de autorităţiile locale care trimit jandarmii să ne ridice din timpul orelor, ducându-ne în biroul primarului pentru că am avut iniţiativa să organizăm o acţiune publică. Autorităţile au acţionat în acest caz de parcă am trăi într-un regim totalitar şi nu în democraţie, unde oamenii au drepturi şi libertăţi, inclusiv dreptul de a organiza şi participa la mitinguri cu scop comemorativ.

A consemnat Iorga Mircea Teodor, elev în clasa a XI-a la Liceul “Neagoe Basarab” Olteniţa, în beneficiul informării publice, prin intermediul Centrului de resurse pentru inţiativă şi acţiune – Olteniţa.

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Cum se simt tinerii călărășeni, victime ale incendiului din Clubul Colectiv

joi nov. 12 , 2015
Noaptea de vineri, 30 octombrie, va rămâne vie în memoria colectivă, din cauza tragicului eveniment întâmplat în clubul “Colectiv”. Peste 200 de persoane au fost rănite şi internate în spitalele din capitală, iar numărul persoanelor decedate a început să crească îngrijorător, în ultimele zile. Printre cei răniți se află și […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!