Comunicat de presa – servicii pentru absolventii promotiei 2014

Print Friendly, PDF & Email

IMG_0918-MediumAgen╚Ťia Jude╚Ťean─â pentru ocuparea For╚Ťei de Munc─â din C─âl─âra╚Öi ofer─â o gam─â diversificat─â de servicii absolven┼úilor care se ├«nregistreaz─â ├«n baza de date a institu╚Ťiei, ┬á├«n termen de 60 de zile de la absolvire.

Pentru înregistrare ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, absolvenţii vor depune următoarele documente:

1. actul de identitate, ├«n original ┼či copie ;

2. adeverin┼ú─â medical─â cu men┼úiunea ÔÇťapt de munc─âÔÇŁ sau eventuale restric┼úii medicale;

3. actele de studii ┼či calificare sau adeverin┼úa din care s─â rezulte absolvirea formei de ├«nv─â┼ú─âm├ónt, ├«n original ┼či copie.

Ca urmare a înregistrării la AJOFM Călărași absolvenţii beneficiază de:

Informare ┼či consiliere profesional─â– servicii ce au ca scop evaluarea ┼či ┬áautoevaluarea personalit─â┼úii ├«n vederea orient─ârii profesionale, instruirea ├«n metode ┼či tehnici de c─âutare a unui loc de munc─â, tehnici de prezentare la interviuri de angajare etc.

Medierea muncii- punerea ├«n contact cu angajatorii care ofer─â locuri de munc─â vacante ├«n acord cu preg─âtirea, aptitudinile ┼či interesele lor.

Formare profesional─â– cursuri de calificare/ recalificare, perfec┼úionare sau specializare ├«n diferite meserii solicitate pe pia┼úa muncii.

Indemniza┼úie de ┼čomaj – ┬áse acord─â pe o perioad─â de ┼čase luni ┼či reprezint─â o sum─â lunar─â de 250 lei.

Completarea veniturilor salariale – absolven┼úii, ├«nregistra┼úi la AJOFM C─âl─âra╚Öi, care se angajeaz─â cu norm─â ├«ntreag─â pentru o perioad─â mai mare de 12 luni, ┬ábeneficiaz─â de o prim─â de ├«ncadrare ├«n valoare de 500 lei.

Acest drept se solicit─â ├«n termen de maximum 60 de zile de la data angaj─ârii. De asemenea, absolven┼úii, care primesc indemniza┼úie de ┼čomaj ┼či se angajeaz─â cu norm─â ├«ntreag─â pentru o perioad─â mai mare de 12 luni, ├«n perioada de acordare a indemniza┼úiei, beneficiaz─â de o sum─â egal─â cu indemniza┼úia de ┼čomaj la care ar fi avut dreptul, p├ón─â la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dac─â nu s-ar fi angajat. Acest drept se solicit─â ├«n termen de maximum 60 de zile de la expirarea celor 12 luni de la data angaj─ârii.

Prime de mobilitate

prim─â de ├«ncadrare ÔÇô absolven┼úii care, ├«n perioada ├«n care li se acord─â indemniza┼úie de ┼čomaj, se ├«ncadreaz─â ├«n munc─â ├«ntr-o localitate situat─â la o distan┼ú─â mai mare de 50 km. de localitatea de domiciliu beneficiaz─â de o prim─â de ├«ncadrare egal─â cu de dou─â ori valoarea indicatorului social de referin┼ú─â ├«n vigoare la data acord─ârii.

prim─â de instalare– absolven┼úii care, ├«n perioada ├«n care li se acord─â indemniza┼úie de ┼čomaj, se ├«ncadreaz─â ├«ntr-o alt─â localitate ┼či ca urmare a acestui fapt ├«┼či schimb─â domiciliul, primesc o prim─â de instalare egal─â cu de ┼čapte ori valoarea indicatorului social de referin┼ú─â ├«n vigoare la data instal─ârii.

At├ót prima de ├«ncadrare, c├ót ┼či prima de instalare se restituie integral de c─âtre angajat dac─â ├«nceteaz─â raporturile de munc─â din motive imputabile lui ├«ntr-o perioad─â mai mic─â de 12 luni de la data ├«ncadr─ârii ├«n munc─â.

Detalii cu privire la serviciile oferite se pot ob╚Ťine de la sediul AJOFM C─âl─âra╚Öi,┬ástrada 13 Decembrie nr.12, telefon: 0242/316.542; 0242/318.376, e-mail: ajofm@cl.anofm.ro ┬ásau de pe site-ul institu╚Ťei www.calarasi.accesibilitateajofm.ro┬á

Please enter banners and links.

Next Post

Spitalul din Lehliu-Gară funcţionează la întreaga capacitate

mie iun. 18 , 2014
Print ­čľĘ PDF ­čôä eBook ­čô▒Controalele care au fost f─âcute la ordinul Ministerului S─ân─ât─â┼úii, ├«n spitalele din ┼úar─â, s-au l─âsat cu sanc┼úiuni pentru multe dintre acestea. Pe site-ul Ministerului S─ân─ât─â┼úii era publicat, ├«n luna aprilie, dup─â efectuarea primulul control, faptul c─â activitatea este suspendat─â la Spitalul din Lehliu-Gar─â. Managerul spitalului, […]