Cine pierde, cine câştigă? PDL şi PSD Călăraşi în situaţii, oarecum, similare

pdl si psd Lucrările convenţiei extraordinare a PDL s-au încheiat, alegerile pentru preşedintele partidului, derulate, nu fără peripeţii, marcând victoria lui Vasile Blaga. Susţinut de 30 de preşedinţi de organizaţii judeţene, între care şi Vasile Iliuță, Vasile Blaga a ieşit învingător în fața principalei contracandidate Elena Udrea, cele 4 procente obţinute de Monica Macovei, practic necontând în ecuaţia alegerilor.

Totuşi, acest succes nu va limpezi nici pe departe situaţia din P.D.L., dimpotrivă, contestaţia depusă de echipa perdantă a declanşat o nouă lupta internă, care nu anunţă lucruri bune în ceea ce priveşte unitatea partidului.

Se va răsfrânge acest fapt şi în organizaţia judeţeană a PDL? La prima vedere, ţinând cont de poziţionarea lui Vasile Iliuță de partea lui Blaga, se pare că pedeliștii călărăşeni au ales tabăra care trebuie. Înainte de lucrările convenţiei, se făceau speculaţii asupra posibilelor influenţe pe care fost deputat și președinte al organizației județene, Stelian Fuia le-ar putea avea asupra unor primari şi consilieri locali, în susţinerea Elenei Udrea. Numai că, aceştia au fost, în marea lor majoritate, deja “influenţaţi” în alegerile parlamentare de candidaţii U.S.L., demonstrând că devotamentul faţă de partid se opreşte în momentul în care acesta nu te mai poate susţine financiar.

„PDL a murit!”, spune Fuia

În plus, Stelian Fuia şi-a exprimat, pe contul său de socializare, părerea de rău asupra modului în care s-au finalizat alegerile în P.D.L., fostul său partid, semn că reconstrucţia organizaţiei judeţene se va face fără prezenţa sa. Acesta scria sâmbătă, după alegeri:

 “Am urmarit astazi, din afara, cum s-a desfasurat Conventia PDL. Nu spun ca nu cu oarecare nostalgie pentru ca este partidul in care am crescut politic, cu bune si rele.
Modul in care sa incheiat aceasta Conventie Nationala ne arata ca astazi PDL a murit!
Ca agricultor de o viata intreaga, cred cu atat mai mult ca este vremea unor formatiuni noi si cred cu tarie ca MAR – Miscarea Agricultorilor din Romania, pe care un grup de agricultori au inceput sa o dezvolte in urma cu 2 luni este solutia de viitor pentru agricultorii romani!”

În urmă cu doar 3 ore, Stelian Fuia şi-a întărit declaraţia:

“Din dorinta de a castiga oricum, anumiti oameni distrug totul in jur. Asa se intampla si cu PDL!
Imi exprimam vineri opinia ca prin modul in care s-a incheiat Conventia PDL, partidul a murit. Acum am si explicatia! Pe listele modificate in ultimul moemnt, la PDL Calarasi a aparut ca delegat si Dl Dumitru Constantin, fost senator PDL, care a votat motiunea de cenzura USL si care nu a mai dat pe la partid din Aprilie 2012. Pana la ultima vizita al Dlui Balaga la calarasi, cand a aparut si Dumitru. Dupa o discutie de 30 minute, a aparut si ca delegat.
Daca cei care au contribuit la daramaraea guvernului PDL sunt adusi acum din nou in partid, atunci PDL nu mai este PDL pe care eu il stiu si PDL a murit!”

Grea misiune va avea deputatul Vasile Iliuță, în acţiunea de creştere a partidului în plan judeţean.

Dacă în PDL au avut loc alegeri interne la nivel naţional, un alt partid, PSD-ul, se pregăteşte de alegeri la nivel judeţean. Deşi la mijlocul săptămânii trecute, un zvon s-a împrăştiat rapid în media locală, acesta s-a stins la fel de repede, Liviu Mușat infirmând posibilitatea de a candida la funcţia de şef al organizaţiei judeţene.

În fapt, cu toate că „implantul” numit Oana Mizil s-a dovedit un eşec, multe voci din partid spunând atunci că un preşedinte de “import” nu este soluţia oportună, PSD-ul va rămâne în continuare sub controlul unui astfel de preşedinte. Motivând că nu a venit încă momentul candidaturii sale, Liviu Muşat nu s-a încumetat să se înscrie în această cursă, cântărind mai degrabă avantajele şi dezavantajele pe care o asemenea misiune le-ar implica. Concluzia, dezavantajele au fost mai multe, aşa că nici momentul nu a fost prielnic.

Cum nici pentru alţi membri locali ai PSD nu a venit momentul unei candidaturi la funcţia de preşedinte de organizaţie judeţeană, senatorul de Olt, Dan Şova, va fi noul şef al pesediştilor călărăşeni.

Este Dan Şova liderul pe care îl căutau pesediştii călărăşeni? Răspunsul va fi dat de importanţa pe care o va acorda Şova acestui partid, deloc tânăr, dar  de ani buni de zile, “neliniştit”!

Cu alte cuvinte, ambele organizaţii judeţene, PDL şi PSD au nevoie de o “aşezare” în rândul membrilor săi şi de un lider, fie local, fie naţional, care să îi aducă pe drumul cel bun, în perspectiva alegerilor din 2016. Bătălia pe procente a început! Vom vedea cine va fi câştigătorul!

Please enter banners and links.

Next Post

Primarul Drăgulin: ,,Activitatea Comisei de Fond Locativ Călărași a fost pusă într-o situație nevaforabilă de consilierul Vasile Dumitrache”

mar mart. 26 , 2013
La începutul acestei săptămâni, comunitatea călărășeană a fost zguduită de o veste ce nu face cinste aleșilor noștri locali.  În data de 25 martie a.c., ofițerii Direcției Generale Anticorupție din cadrul Serviciului Anticorupție Călărași, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul  Parchetului de pe  lângă Tribunalul Călărași, au prins în […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!