Primarul Drăgulin: ,,Activitatea Comisei de Fond Locativ Călărași a fost pusă într-o situație nevaforabilă de consilierul Vasile Dumitrache”

dumitrache vasileLa începutul acestei săptămâni, comunitatea călărășeană a fost zguduită de o veste ce nu face cinste aleșilor noștri locali.  În data de 25 martie a.c., ofițerii Direcției Generale Anticorupție din cadrul Serviciului Anticorupție Călărași, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul  Parchetului de pe  lângă Tribunalul Călărași, au prins în flagrant pe Dumitrache Vasile,  consilier local  și membru în Comisia de Fond Locativ în timp de primea cu titlu de mită, suma de 1400 de lei .

Conform unui  comunicatului remis de D.G.A., la data de 20 februarie a.c. a fost înregistrat un denunț făcut de Doina Tudorache din Călărași privind o faptă de corupție săvârșită de către consilier. În luna ianuarie a.c. Dumitrache Vasile, în calitatea sa de membru al Comisiei de Fond Locativ i-a pretins denunțătoarei o sumă de bani pentru a-i facilita obținerea unei locuințe cu destinație socială și a lăsat de înțeles că are influență pe lângă unii membrii ai comisiei, cărora le va remite o parte din suma solicitată. Vasile Dumitrache a  pretins suma respectivă  în condițiile în care soțul denunțătoarei  întrunea toate condițiile impuse de lege pentru a primi o locuință socială. Consilierul a fost reținut pentru 24 de ore. În cursul zilei de marți, 26 martie a.c. instanța Tribunalului Călărași a emis o Hotărâre ce poate fi atacată cu recurs, conform căreia,  Puiu Dumitrache a fost arestat preventiv 29 de zile.

Primarul Drăgulin recunoaște: ,,Activitatea Comisei de Fond Locativ a fost pusă într-o situație nevaforabilă”

Fapta consilierului Dumitrache  pune o pată neagră asupra activității Consiliului Local, dar și pentru executivul primăriei. Chiar primarul Daniel Drăgulin recunoaște că este afectat de această situație neplăcută, prin prisma funcției pe care o ocupă. ,,Este o situație destul de jenantă, întrucât a fost pusă  într-o imagine negativă activitatea Consiliului Local și implicit a Comisiei de Fond Locativ, ai cărei membrii sunt funcționari ai primăriei și alți consilieri locali. Și consider că toți acești membrii din comisie au evaluat dosarele pentru locuințe sociale în mod legal și corect.                                                                         

Părerea mea este că fiecare răspunde pentru faptele pe care le săvârșește. În ceea ce mă privește, m-am delimitat de activitatea comisiei respetive,  pentru că am dorit să nu influențez evaluarea dosarelor pentru locuințele sociale.  Nu cred că, în această faptă  murdară sunt implicați și alți membrii ai comisiei,, ,a conchis edilul Drăgulin.

Viceprimarul Marius Dulce: ,,Sunt împăcat cu tot ceea ce am făcut în calitate de președinte al Comisiei de Fond Locativ

Viceprimarul Dulce dezavuează situația creată de consilierul Dumitrache. ,,Comisia pe care o conduc și-a făcut treaba și, dacă a existat o asemenea faptă, ce a fost comisă de un membru al acesteia, justiția trebuie  să-și facă treaba. Am evaluat de trei ori dosarele pentru locuințele sociale și consider că au fost punctate în mod corect și legal. Toate punctajele dosarelor s-au făcut numai pe baza documentelor depuse de către solicitanți. Sunt împăcat sufletește că tot ce am făcut în calitate de președinte al acestei comisii, a fost în conformitate cu prevederile legii” , a spus viceprimarul Marius  Dulce.

În acestă situație oricine își poate pune fireasca întrebare:,,Oare cine mai urmează să dea cu subsemnatul în dosarul respectiv?” Vom vedea!

 

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

1180 persoane pot urma cursuri gratuite, în acest an, prin AJOFM Călăraşi

mar mart. 26 , 2013
În conformitate cu Planul de Formare Profesională pentru anul 2013, pe parcursul acestui an, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi va organiza 81 de cursuri de (re)calificare la care vor participa un număr de 1180 persoane. Cursurile se vor derula atât prin Centrul Regional de Formare Profesională […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!