Echipamente din dotare, arme şi costume ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale sunt doar câteva dintre elementele prezentate de I.P.J. Călărași, de ziua lor

[easyrotator align=”left”]erc_29_1364231250[/easyrotator]Luni, 25 martie a.c.,  au  avut loc,  la Călăraşi, manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Poliţiei Române şi împlinirea a 180 de ani  de la atestarea documentară a poliţiei călărăşene. În aceasta zi de sărbătoare, oamenii legii le-au oferit  călărăşenilor posibilitatea de a descoperi activităţile pe care le desfăşoară poliţiştii, zi de zi, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor.  În faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean au fost expuse echipamente din dotare, precum arme şi costume ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale, autospeciale, motociclete folosite de poliţiştii rutieri, precum şi dotările laboratorului mobil al criminaliştilor.

Vizitatorii acestor standuri au fost sprijiniţi de poliţişti cu sfaturi utile pentru a preveni şi a reduce riscul de a deveni victime ale infracţiunilor şi evenimentelor rutiere.

În acelaşi timp, conducerea  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a primit vizita unei delegaţii de poliţişti bulgari din cadrul Direcţiei Regionale de Poliţie Silistra din Republica Bulgaria, care au asistat la manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Poliţiei Române.

În cadrul şedinţei festive au fost prezentate mesajele de felicitare adresate de   Preşedintele României, Prim-ministrul României,  conducerea M.A.I. şi I.G.P.R.

Şeful Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale Călăraşi, Ţiripan Nicolae a prezentat evocarea intitulata  „180 de ani de atestare documentară a Poliţiei Călărăşene”. Totodată, au fost avansaţi în grad 22 de ofiţeri si 80 de agenti de poliţie, după care,  au fost acordate diplome de merit şi au fost premiaţi câştigătorii de  la concursurile sportive organizate în cadrul Cupei Poliţiei . La acest eveniment deosebit au participat reprezentanţi ai autoritătilor şi instituţiilor publice, dar şi foști inspectori  şefi  ai  poliţiei călărăşene cum sunt:  chestorul şef, Tudor Dănuţ, generalul maior în rezervă,  Gheorghe Florea, dar si fostul senator si ministru de interne Doru Ioan Tărăcilă.

Alături de poliţişti, s-au aflat la această aniversare şi deputaţii călărăşeni Vasile Iliuţă şi Daniel Florea.

 

 

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Cine pierde, cine câştigă? PDL şi PSD Călăraşi în situaţii, oarecum, similare

lun mart. 25 , 2013
 Lucrările convenţiei extraordinare a PDL s-au încheiat, alegerile pentru preşedintele partidului, derulate, nu fără peripeţii, marcând victoria lui Vasile Blaga. Susţinut de 30 de preşedinţi de organizaţii judeţene, între care şi Vasile Iliuță, Vasile Blaga a ieşit învingător în fața principalei contracandidate Elena Udrea, cele 4 procente obţinute de Monica […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!