Ce spune Dan Șova despre Canalul Dunăre – București și cele 10.000 de locuri de muncă promise?

Canal-Dunare-BucurestiNoua organizare a ministerelor din cabinetul Ponta 2 a stârnit unele zâmbete în momentul în care s-a aflat de faptul că va fi înfiinţat un minister al marilor proiecte.

Glumele nu au întârziat să apară, ele fiind legate de tipul investiţiilor ce se vor regăsi pe lista acestor mari proiecte, în acest sens, liberalul Ludovic Orban urându-i success ministrului Sova în colonizarea planetei Marte şi dotarea Lunii cu scut antirachetă. Trecând la lucruri mai serioase, între numele proiectelor vehiculate pe lista priorităţilor “călărăşeanului” Dan Sova se regăsea şi canalul Dunăre – Bucureşti, obiectiv de care se leagă şi speranţele politicienilor locali în dezvoltarea judeţului şi crearea de noi locuri de muncă.

Aprobând proiectul de buget ce urmează a fi înaintat Parlamentului, Guvernul României a alocat 5,825 miliarde de lei (1,3 miliarde de euro) pentru un număr de 14 proiecte prioritare în anul 2013, din care 9 tronsoane de autostradă, 3 reabilitări de reţele de cale ferată, dar şi proiectul ELI de la Măgurele, unde se va realiza cel mai mare laser din lume.

Din păcate, investiţia în canalul București – Dunăre nu este în acest moment prioritară pentru Guvernul României, cea mai apropiată de călărăşeni dintre cele 14 proiecte ce vor fi finanţate în 2013, fiind tronsonul de autostrada Cernavoda – Constantă, zonă care, odată finalizată, ne va oferi posibilitatea de ajunge foarte repede pe litoralul românesc.

Canalul Dunăre – Bucureşti va rămâne în continuare, alături de proiectul Danubius Park, în platformele program ale politicienilor locali, proiectele putând fi utilizate în ritmul acesta ca obiective şi la alegerile din 2016. Mai rămâne şansa unor amendamente făcute de parlamentarii judeţului.

Deși nici acestea nu vor avea cine știe ce succes, în condițiile în care, prezent la Călărași, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, Dan Șova, a declarat că, pe lângă faptul că nu sunt bani în acest an pentru începerea lucrărilor, pentru unii specialiști Canalul Dunăre-București pare greu de construit, dacă nu chiar  irealizabil, iar pentru alții reprezintă o investiție costisitoare, estimată la 500 de milioane de euro, care poate fi făcută.

Ce este păcat, e faptul că pe politicieni  nu i-a durut gura să promită, în campanie electorală, 10.000 de locuri de muncă, dacă vor câștiga alegerile, iar după acest moment, promisiunile s-au transformat doar în speranțe deșarte, pentru oamenii disperați, dornici de a-și găsi un loc de muncă la ei acasă!

 

Please enter banners and links.

Next Post

Noi proiecte, în județul Călărași, în valoare de 7,8 milioane de euro

mar feb. 5 , 2013
În cursul lunii ianuarie 2013, întrunit în şedinţă extraordinară, Consiliul Local Municipal Călăraşi aproba, în calitate de partener, cofinanţarea proiectului “Transport ecologic în zona transfrontalieră Călăraşi – Silistra”, proiect ce va fi finanţat în cadrul Programului Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria. Alte patru proiecte, având ca beneficiari instituţii […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!