Candidații la Primăria Călărași își măsoară puterile

Suntem în plină perioadă de campanie preelectorală, când partidele turează, deja, motoarele la maxim, pentru a-și promova candidații.

Cu excepția candidatului în funcție, Daniel Ștefan Drăgulin, niciun partid nu a făcut un anunț din timp, privind candidatul pe care și-l dorește la Primăria Călărași, unii anunțându-și candidatura singuri, alții fiind lansați de curând.

PNL Călărași a făcut un sondaj, doar în ceea ce îi privește pe posibilii săi candidați și pe primarul în funcție, pe vremea aceea la UNPR, Daniel Drăgulin, iar rezultatul a arătat că edilul are un procentaj, în intențiile de vot, cu puțin peste 20%, fiind urmat de Vasile Iliuță cu 12 procente. Ce a urmat este cunoscut, deja, Drăgulin redevenind candidatul PNL-ului la primărie.

Am avut curiozitatea și noi să discutăm cu călărășenii, pentru a vedea care este intenția de vot în ceea ce-i privește pe candidații la Primăria Călărași, unii dintre ei anunțați, alții încă pe lista de așteptare, cântărind, probabil, alături de cine este mai sigură candidatura.

În acest moment, un lucru este cert: Primăria Călărași este țintită de trei candidați, de la PNL, PSD și ALDE.

Cei trei D: Drăgulin, Dulce și Dumbravă au aceeași țintă, privind câștigarea alegerilor din vară. Și vorbim de primarul în funcție și de cei doi viceprimari, mai exact, conducerea la vârf a Primăriei Călărași, din acest moment.

Discuția purtată cu o parte din locuitorii noștri, a fost făcută din dorința nu de a realiza un sondaj de opinie, pentru asta existând instituții abilitate, ci de a vedea preferințele călărășenilor.

Cifrele rezultate au venit și cu unele surprize:

candidati

 

Unii candidați sunt peste scorul partidelor și invers. Ceea ce înseamnă că surprize pot apărea în alegeri, la orice candidat, dintre cei menționați. Dacă PNL-ul și PSD-ul și-au anunțat candidații, la ALDE este o situație interesantă, Virgil Dumbravă anunțându-și singur candidatura la Primăria Călărași, pe rețelele de socializare, iar reacția a fost una pozitivă din partea cetățenilor. Partidul său, însă, nu s-a hotărât ce candidatură să anunțe: a lui sau a altuia (speculându-se și numele lui Dragu).

Precizăm că Nicolae Dragu nu și-a anunțat, până în acest moment, candidatura la Primăria Călărași, numele său fiind menționat de cetățenii municipiului.

Iar la final, nu putem să nu amintim de anunțul făcut, de doar câteva zile, de UNPR Călărași, care a ales să mizeze pe o doamnă, Elena Nicolache, la Primăria Călărași.

Ce va fi pe 5 iunie, rămâne de văzut, însă important este ca locuitorii să aibă posibilitatea de a alege între mai multe nume, pentru ca pluralismul politic să funcționeze cât mai corect, la alegeri. Ne-am dori!

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Daniel Drăgulin: ,,Dorim să atingem un procent de 50% la alegerile locale”

lun feb. 22 , 2016
 Reîntors cu forţe proaspete în PNL , partidul care l-a lansat în politica de mare calibru, Daniel Drăgulin a şi dat semnalul pentru punerea în lucru a strategiei sale politice, în vederea câştigării unui nou madat de primar  al Călăraşiului. Şi cum numărătoarea inversă pentru alegerile locale a şi început, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!