Amenzi usturătoare pentru călărăşenii care nu se racordează la reţeaua de canalizare

Print Friendly, PDF & Email

foto canalizareÎn  luna iulie a anului trecut, a fost publicată, în Monitorul Oficial, Legea nr. 224/ 2015 ce aduce unele modificării Legii Utilităţilor Publice ( nr. 241/ 2006). Odată cu intrarea in vigoare a acestui act normativ,  cetăţenii care locuiesc la case au obligaţia să se racordezela reţeua centrală de canalizare.  În caz contrar, aceştia riscă să primească amenzi usturătoare. Potrivit legii, persoanele fizice care nu se racordează la reţeaua publică de canalizare, existentă în localitate, sunt obligate să facă dovada că nu poluează solul şi pânza de apă freatică, în caz contrar, fiind sancţionate cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei. Amenzile vor fi aplicate de către Garda de Mediu. La nivelul municipiului Călăraşi a şi început o campanie de informare privind această obligativitate. Conducerea societăţii Ecoaqua a impus, deja, locuitorilor din municipiu  să încheie contracte pentru furnizarea serviciului de apă –canal, odată cu finalizarea Proiectului CL8.

,,După cum se cunoaşte, conform ultimelor modificări ale Legii Utilităţilor Publice, cetăţenii  au obligaţia să se racordeze la reţeaua de canalizare, acolo unde aceasta există. Deja am început o actiune de semnalizare a locuitorilor din municipiu prin care facem această informare. Le-am dat şi un termen să se conformeze, 30 aprilie. Dar, probabil, că acest termen îl vom prelungi. Înţeleg că  nu toţi călărăşenii au posibilitatea financiară de a se racorda la reţeaua publică de canalizare, aşa cum vrem noi. O să analizăm, punctual, fiecare situaţie, în parte, a  cetăţenilor ce locuiesc la case şi  nu pot face  o asemenea investiţie şi vom vedea ce soluţii găsim.”, a spus directorul Societăţii Ecoaqua, ing.Cezar Neagu.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Candidații la Primăria Călărași își măsoară puterile

vin feb. 19 , 2016
Suntem în plină perioadă de campanie preelectorală, când partidele turează, deja, motoarele la maxim, pentru a-și promova candidații. Cu excepția candidatului în funcție, Daniel Ștefan Drăgulin, niciun partid nu a făcut un anunț din timp, privind candidatul pe care și-l dorește la Primăria Călărași, unii anunțându-și candidatura singuri, alții fiind […]