Căminul de Bătrâni, din Călărași, a sărbătorit ziua Sfântului Antim Ivireanu

slujbaSâmbătă, 27 septembrie, a fost sarbatorit Hramul Sfântului Antim Ivireanul, la Căminul de bătrâni, din Călărași, care-i poartă numele.

La slujba ținută de un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Ramon Ilie, au participat cei 36 de bătrâni de la Cămin, primarul municipiului, Daniel Ștefan Drăgulin, directorul instituției, Mihai Alexandru, directoarea Direcției de Asistenţă Socială, Claudia Stanca, precum și alți invitați.

primarul alaturi de cei doi directori„Mă bucur că sunt alături de cei care locuiesc în acest cămin. Poate viaţa nu le-a dat şansa să îşi continue traiul în sânul familiei, şi tocmai de aceea, noi, împreună cu Direcţia de Asistenţă Socială, cu directorul acestui Cămin, încercăm să creăm condiţiile cele mai bune, pentru ca toţi cei care sunt aici să nu simta lipsa celor apropiaţi.

Le mulţumesc preoţilor că au ţinut această slujbă în ziua în care sărbătorim hramul Sfântului Antim Ivireanul, dar şi pentru faptul că, în fiecare săptămână, au loc slujbe la care pot participa cei care locuiesc în Căminul de Bătrâni.”, a spus primarul Drăgulin.

Director Mihai AlexandruDirectorul Mihai Alexandru le-a mulţumit celor prezenţi, dar şi celor care s-au implicat ca ziua dedicată Sfântului Antim Ivireanul să fie un prilej de sărbătoare pentru bătrânii instituţionalizaţi, deoarece, după slujbă, acestora le-a fost servită o masă festivă.

„Îi mulţumesc domnului primar Drăgulin că ne este mereu aproape, consilierilor locali şi observ că, de la an la an, avem tot mai mulţi invitaţi, ceea ce ne arată că îi preocupă şi pe dânşii activitatea pe care o desfăşurăm aici. Îi mulţumesc părintelui Alin Badea că, în fiecare luni, ţine slujbe aici şi că relaţionează foarte bine cu bătrânii noştri, care au nevoie de cuvinte de alinare.”

Directorul Mihai Alexandru ne-a declarat că a făcut o solicitare către Direcţia de Asistenţă Socială de a mai înfiinţa o cameră, deoarece ar însemna o suplimentare cu încă 2 locuri, faţă de cele existente.

„Avem 36 de locuri ocupate. În acest moment, mai avem două locuri disponibile: unul pentru un bărbat şi celălalt pentru o femeie. În plus, avem o cameră ce era folosită pentru duşuri, dar şi-a pierdut utilitatea, deoarece fiecare încăpere este prevăzută cu grup sanitar. Pe aceasta o putem transforma într-o cameră în care mai pot fi cazaţi, pe viitor, alţi doi bătrâni. Capacitatea maximă este de 40 de locuri, pe care am atinge-o în acest fel. De menţionat, că primim doar vârstnici din municipiu, nu şi din judeţ, deoarece aparţinem de Primăria municipiului Călăraşi şi au prioritate oamenii din localitatea noastră.”

impartasirea batranilor slujba 2 slujba de pomenire slujba

Please enter banners and links.

Next Post

Despre echilibru, într-o vreme a exceselor

mie oct. 1 , 2014
Suntem la începutul campaniei electorale pentru turul întâi al alegerilor șefului statului român – șeful armatei, garantul independenței naționale, gardianul Constituției și al bunei funcționări a autorităților publice, reprezentantul statului român în relațiile internaționale, mediatorul între puterile statului, între stat și societate. Se deschide un nou capitol la capătul unui […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!