Călărași: Tentativă de fraudă electorală și de oferire de mită electorală

Print Friendly, PDF & Email

În această dimineaţă, poliţiştii au identificat într-un bar din comuna Gălbinaşi, judeţul Călăraşi, pe N. A., de 41 ani, din localitate, care avea un caiet cu o listă de 351 de persoane. Aceasta a declarat că efectua prezenţa persoanelor asistate social, informează Centrul de Comunicare Județean Călărași.

Caietul în care se afla lista respectivă a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 55 din Legea 35/2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Ştefan – Vodă – sancţiune contravenţională pentru continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia

În urma unei sesizări primite, poliţiştii din comuna Ştefan Vodă au luat măsura sancţionării contravenţionale, potrivit Legii 35/2008 pentru continuarea propagandei electorale, faţă de B. A., de 22 ani, din municipiul Călăraşi, care a condus, în această dimineaţă, pe raza localităţii, un autoturism, având inscripţionat un mesaj electoral.

Fraudă electorală la Vasilați?

În această după-amiază au fost postate imagini din comuna Vasilați, în care se poate vedea cum agentul de poliție stă într-o mașină, alături de el fiind și urna mobilă, în acest timp reprezentanții secției de votare fiind în casă unde se ștampilează buletinele de vot, iar altui cetățean i se spune  cu cine să voteze, pe motiv că persoana în cauză nu știe să citească.

Conform declarației purtătorului de cuvânt al I.P.J.Călărași, Ramona Tudor, situația de la Vasilați se află în cercetare  pentru a se constata dacă sunt îndeplinite, sau nu, condițiile constatării unei fraude electorale. Conform aceleiași surse, polițistul este obligat să-l însoțească pe reprezentantul secției de votare la domiciliul celui care a solicitat urna mobilă și, în cazul celor care nu știu să citească, acestora li se poate spune ce nume conțin căsuțele de pe buletinul de vot, nu să li se indice și cu cine să voteze. Vom reveni cu amănunte, după stabilirea unui verdict de către I.P.J. Călărași.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Alegeri, 9 decembrie, Călărași: Au fost întocmite trei dosare penale

Dum dec. 9 , 2012
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În ziua de 09 decembrie a.c., până la ora 18,00,la Comandamentul OperaţionalJudeţean Călăraşi au fost înregistrate 7 sesizări privind posibile încălcări ale legii, în legătură cu desfăşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senatului. În urma primelor verificări efectuate de poliţişti, au fost întocmite trei dosare […]