Călăraşi: Secția de pediatrie se află în plin proces de igienizare

Print Friendly, PDF & Email

Sectia Medicala a fost modernizataÎn cursul zilei de marți, 17 februarie, conducerea Consiliului Județean Călărași a dorit să prezinte călărășenilor, prin intermediul mass-media, investițiile care se fac, în prezent, la Spitalul Județean de Urgență Călărași.
sectia medicala 1Prima secție vizitată a fost  medicală, care găzduiește, temporar, secţiile de Oftalmologie și ORL. Până la finalul acestei luni, în spațiul proaspăt renovat, va fi mutată secția de boli interne. Din mai 2013 și până în acest moment, când au fost recepționate lucrările pe secția medicală, au fost renovate cele 13 saloane care au câte 5 paturi, 3 rezerve cu câte 3 paturi și 2 rezerve cu două paturi.
Șefa de secție, Septimia Ștefan, a spus că acum secția are nevoie de mobilier și aparatură, solicitând sprijinul Consiliului Județean, în acest sens.
Sectia Pediatrie igienizareA doua secție, care a aprins scandalul la nivel național, pediatria, este în plin proces de igienizare. S-au văruit saloanele, au fost vopsite pătuțurile, schimbate instalațiile sanitare, aduse saltele noi. Referitor la mizeria care era pe această secție, președintele Consiliului Județean, Răducu Filipescu, a recunoscut că este vorba și de neglijență. „Am cerut directorului spitalului, Bianca Vidaeff, să ia măsurile necesare pentru că vorbim de modul cum a fost administrată secția. Dar este, totodată, și o proastă administrare prin legea dată de Ministerul Sănătății privind finanțarea și norma de personal.”

Se are în vedere înlocuirea şefei secţiei de pediatrie

Bianca Vidaeff ne-a declarat că după scandalul apărut în presă i-a dat o atenționare scrisă șefei secției de pediatrie, Minodora Miron. De altfel, şefa secţiei pediatrie fiind întrebată, de un post naţional de televiziune, dacă şi-ar aduce copilul pe secţie, aceasta a răspuns, fără echivoc: „Nu”. ” În ședința Comitetului director al Spitalului Județean se va lua în discuție chiar schimbarea șefului de secție, a menţionat Bianca Vidaeff, deoarece minima curăţenie putea fi păstrată chiar şi în lipsa banilor necesari pentru investiţii mai mari”.

Răducu Filipescu ne-a declarat că cei 2,6 miliarde de lei vechi daţi pentru igienizarea secţiei de pediatrie nu erau prevăzuţi să fie cheltuiţi aici: „Nu am ştiut de starea în care se află secţia. La mine nu a ajuns niciun referat făcut de şefa de secţie, pentru a îmi prezenta situaţia. Ce ştiu, este că aici nu se poate interveni cu o reparaţie capitală, decât dacă obţinem bani, mai întâi, pentru consolidarea structurii de rezistenţă a clădirii, urmând ca, după aceea, secţia să intre într-un proces avansat de modernizare.”

De menţionat că, până la sfârşitul acestei luni, se vor încheia lucrările de igienizare a secţiei pediatrie.

sectia medicala 1 sectia medicala 2 sectia pediatrie 2 sectia pediatrie 3 sectia pediatrie 5 sectia pediatrie 6 sectia pediatrie

Please enter banners and links.

Next Post

Peste 100 de persoane din Călăraşi, supravegheate judiciar de poliţişti

mie feb. 18 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Poliţiştii din Călăraşi verifică modul în care persoanele faţă de care au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile. În cazul în care se constată încălcări ale acestor obligaţii, sesizează organul judiciar sau instanţa competentă. În luna ianuarie 2015, la nivelul judeţului […]