Călăraşi: Blocul care a explodat nu are probleme de rezistenţă

conferinta PrefecturaÎn urmă cu o oră a avut loc, la Prefectura Călăraşi, o conferinţă de presă cu vicepremierul Gabriel Oprea trimis special de premierul Victor Ponta pentru a vedea care este situaţia la faţa locului, după explozia ce a avut loc aseară, la un bloc din centrul oraşului, şi pentru a fi luate măsurile care se impun.
blocul care a explodatGabriel Oprea a declarat că reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii au constatat că structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată, motiv pentru care locuitorii celor 4 scări de bloc vor putea reveni, de mâine, în apartamentele lor. Se află în curs o anchetă penală care va stabili cauza producerii exploziei, un element foarte important în a stabili şi modul în care vor fi acordate despăgubirile civile.
Primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin a declarat că de mâine va putea să fie degajat spaţiul exterior al blocului, afectat de explozie, nu şi cel interior, unde continuă ancheta. „Vin de la capelă, unde a fost depus trupul neînsufleţit al Ginei Popescu şi am asigurat familia că îi vom sprijini în tot ceea ce au nevoie. Sperăm ca proprietarul apartamentului unde s-a produs explozia, Victor Avădanei, să treacă cu bine de acest moment şi să nu mai avem alte victime.”, a spus Drăgulin.
Atât Primăria, cât şi Consiliul Judeţean Călăraşi, alături de Guvern se vor implica pentru a sprijini cu fonduri cele 8 familii rămase fără case.
Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu a declarat că este regretabil ceea ce s-a întâmplat, chiar în seara de Crăciun, cu atât mai mult cu cât, cea care a murit în urma acestei deflagraţii, Gina Popescu este o fostă angajată a Consiliului Judeţean.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, Xenofonte Purcărea a declarat, pentru Actualitatea de Călăraşi: „Nu s-a stabilit, încă, un procuror de caz, dar dosarul a fost înregistrat la Parchet. Nu este încheiată ancheta, tot ce pot să vă spun este că facem cercetări pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi distrugere din culpă. În funcţie de cum va decurge ancheta e posibil sa ajungem şi la alte elemente cum ar fi infracţiunea de neglijenţă în serviciu, dacă există elemente că cei de la gaze nu şi-au făcut datoria. Dar, deocamdată, ancheta este în curs”, a declarat X. Purcărea.
Există diferite variante vehiculate, de la o acumulare accidentală de gaze, până la una intenţionată, dar acestea nu sunt confirmate, până acum, de nicio anchetă.

Please enter banners and links.

Next Post

Locatarii blocului afectat de explozie au revenit acasă

sâm dec. 28 , 2013
La Călăraşi, alimentarea cu gaz a scărilor din blocul care a fost afectat de explozie, cu excepția celei unde a a vut loc evenimentul nedorit, a fost reluat în cursul zilei de vineri, 27 decembrie, iar locatarii au putut reveni în locuinţe. Raportul întocmit de responsabilii guvernamentali arată că explozia, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!