Angajata ADR Sud Muntenia, Gina Popescu, a spus „Adio” vieţii, în seara de Crăciun

Explozia produsă aseară, în municipiul Călăraşi, la blocul din centrul oraşului, aflat vis-a-vis de Tribunal, a făcut o victimă, aşa cum am fost informaţi, la scurt timp după deflagraţie.
Gina Popescu, în vârstă de 44 de ani, era angajata ADR Sud Muntenia şi locuia vizavi de apartamentul unde s-a produs explozia.
Când este să spui „Adio” vieţii…
Pentru familia Popescu, seara de Crăciun era una liniştită şi obişnuită, care nu prevestea un final tragic. Soţii Popescu trebuiau să plece astăzi la munte, spun prietenii lor. Motiv pentru care, Gina Popescu a părăsit sufrageria, unde se afla împreună cu soţul său, pentru a face bagajele. Momentul intrării în dormitor i-a fost unul fatal. La câteva momente după ce a intrat în încăpere s-a produs explozia, peretele căzând, pur şi simplu peste ea. Scoasă de sub dărâmături de soţ, pentru aceasta nu s-a mai putut face nimic, decedând, la scurt timp, la spital.
Proprietarul apartamentului unde s-a produs explozia, Victor Avădanei, a fost transportat, aseară, la un Spital din Bucureşti, acesta suferind arsuri pe 60% din corp, iar în această dimineaţă şi-a revenit din comă, spun apropiaţii săi. Celelalte cinci persoane rănite în explozie au fost externate din Spitalul Judeţean Călăraşi.
Deocamdată nu sunt cunoscute cauzele exploziei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, Ramona Tudor, declarând că, în prezent, continuă cercetările la faţa locului, pentru a se stabili dacă structura blocului a fost afectată şi pentru a se estima pagubele produse.
Cele 8 apartamente de pe scara blocului au fost afectate, dar şi apartamentele aflate în alte scări de bloc, apropiate locului unde s-a produs explozia, au rămas fără geamuri.
Explozia s-a produs în prezenţa reprezentanţilor de la gaze
La parterul imobilului sunt mai multe spaţii comerciale, cea mai afectată fiind o cafenea, în urma exloziei. De altfel, proprietarul cafenelei i-a chemat, de două ori, pe reprezentanţii Distrigaz, deoarece se simţea un miros puternic de gaze. Prima data, aceştia au venit în jurul orei două, după care au plecat, fără să constate vreo problemă. A doua oară, aceştia au venit cu puţin timp înainte de a se produce deflagraţia, care a avut loc în jurul orei 17.35. Chiar în momentul când reprezentantul Distrigaz constata că e posibil să aibă loc o explozie, spunând să fie evacuate persoanele aflate în bar, a avut loc accidentul.
Distrigaz spune: “Exploatarea şi întreţinerea instalaţiei de utilizare de gaze naturale revine clienţilor”

Echipele Distrigaz Sud Reţele au constatat, din primele cercetări, că explozia dintr-un bloc din Călăraşi s-a produs pe instalaţia de utilizare a gazelor naturale, în urma investigaţiilor tehnice nefiind depistate scurgeri de gaze pe branşamentul imobilului sau pe reţeaua de distribuţie din zonă.
Dispeceratul Distrigaz Sud Reţele a fost sesizat miercuri, la ora 18.06, că în municipiul Călăraşi, pe strada Prelungirea Bucureşti, în blocul 38, la apartamentul 2, s-a produs o explozie, se arată într-un comunicat de presă al companiei transmis agenţiei MEDIAFAX.
Echipele Distrigaz Sud Reţele au oprit alimentarea cu gaze a imobilului şi au securizat perimetrul. Acestea au constatat, din primele cercetări, că expozia s-a produs pe instalaţia de utilizare a gazelor naturale.
De asemenea, în urma investigaţiilor tehnice s-a constatat că nu au fost depistate scurgeri de gaze pe branşamentul blocului sau pe reţeaua de distribuţie din zonă.
“Reamintim că exploatarea şi întreţinerea instalaţiei de utilizare de gaze naturale revine clienţilor”, a adăugat compania.
Reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele au precizat că cercetarile sunt în curs pentru stabilirea cauzelor exploziei de către organele abilitate.
Primăria a oferit locuri de cazare familiilor afectate de explozie
Primarul Daniel Drăgulin a decarat că Primăria Călăraşi va asigura tot ce este necesar, în funcţie de competenţele instituţiei. Acesta, încă de aseară, a oferit locuri de cazare la Căminul de Bătrâni Antim Ivireanul, dar un singur locatar, din blocul afectat de explozie, a solicitat să fie cazat acolo, ceilalţi alegând să meargă la rude sau la prieteni.
Printre imobilele afectate sunt un Birou Notarial, cabinetul de avocatură al fostului ministru de interne, Doru Ioan Tărăcilă, dar şi sediul în care Oficiul Poştal nr. 1 se mutase, de doar două luni.
Colegii de la ADR Sud Muntenia au transmis un mesaj de condoleanţe, familiei îndurerate

In memoriam Gina Popescu

Gina Popescu ADR

O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet blând s-a ridicat la cer, aproape de Dumnezeu,
lăsând în urmă o nemărginită durere şi un gol imens.
Cu lacrimi în ochi şi sufletele pline de durere ne luăm rămas bun de la cea care ne-a fost colegă dragă,
Gina Popescu!
Căldura sufletească şi chipul ei mereu zâmbitor vor rămâne veşnic în amintirea noastră.
Transmitem familiei îndurerate, în aceste momente grele, sincere condoleanţe şi gândurile noastre de mângâiere.
Dumnezeu s-o odihnească în pace!
Prietenii şi colegii din ADR Sud Muntenia

Please enter banners and links.

Next Post

Călăraşi: Blocul care a explodat nu are probleme de rezistenţă

joi dec. 26 , 2013
În urmă cu o oră a avut loc, la Prefectura Călăraşi, o conferinţă de presă cu vicepremierul Gabriel Oprea trimis special de premierul Victor Ponta pentru a vedea care este situaţia la faţa locului, după explozia ce a avut loc aseară, la un bloc din centrul oraşului, şi pentru a […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!