Călăraşi: Alegerile s-au terminat, afişele încă „trăiesc”

panou 3Deși alegerile europarlamentare au avut loc în urmă cu 10 zile, municipiul și județul Călărași sunt împânzite cu bannere care ne invită, care mai de care, la vot.

În cursul zilei de astăzi, singurul partid care începuse să își strângă bannerele era PNL.
De la PSD, alături de PC și UNPR, am aflat că „Totuşi, trăieşte”, ceea ce, desigur, este un lucru îmbucurător. Nu ştim dacă ar fi sucombat, cum ar fi sunat mesajul acestora.
De pe bannerele PDL ne zâmbesc deputatul Iliuţă, alături de Monica Macovei şi Teodor Stolojan, iar PMP şi Elena Udrea continuă să ridice România.
Până unde, nu ştim, dar sigur nu până la un nivel de trai pe care ni-l dorim cu toţii decent!

Cert este că, această campanie pentru alegerile europarlamentare a fost una tipic românească, nu cu mesaje europene, ci de atacare a adversarilor politici din ţară. PSD-ul şi Ponta s-au încăpăţânat să tragă de un „cal mort” pe nume USL, din sintagma „USL Trăieşte”, rămânând „Totuşi, trăieşte!”, înţelegându-se că noua construcţie politică PSD-UNPR-PC mai există, totuşi. Nefericit slogan ales, în condiţiiile în care nu mesajele subliminale sunt citite, ci cele reale! Fiecare partid a dorit să îşi pună pe bannere oamenii politici locali şi nu numai, de aveai impresia că au candidat la aceste europarlamentare: Răducu Filipescu, Daniel Ştefan Drăgulin, Vasile Iliuţă, Virgil Dumbravă, ministrul Daniel Constantin, Elena Udrea etc., încât nici nu ne-a mirat debusolarea oamenilor care ne tot întrebau: „Dar pe cine votăm acum, maică?”.

Evident, s-au votat partidele politice şi, foarte puţin, spre deloc, au fost votaţi oamenii care chiar ne vor reprezenta în următorii 5 ani în Parlamentul European.

Revenind la afişaje, conform prevederilor legale, în Legea 67 din 2004, care reglementează alegerea autoritatilor administratiei publice locale, nu se prevede un termen expres de îndepărtare a pancartelor şi afiselor, însă primarii decid când sunt luate panourile. Totuşi, municipalitatea poate trece la aplicarea de sancţiuni dacă bannerele nu sunt ridicate într-un termen rezonabil.

panou 4 panou 5 panou.jpg 2

Please enter banners and links.

Next Post

Podeţele ce asigură trecerea către Crivăţ, Radovanu şi Clăteşti au nevoie urgentă de reparaţii

mar iun. 3 , 2014
În şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Călăraşi de miercuri, 4 iunie, se va supune la vot aprobarea unor ajutoare  unităţilor administrativ – teritoriale  aflate în situatţii de extremă dificultate, din fondul de rezervă bugetara prevăzut în bugetul propriu al judeţului Călăraşi, pe anul 2014. În perioada 18.04.2014 – 15.05.2014, în […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!