Au fost vizitate patru proiecte de succes din domeniul agrozootehnic. Cele mai mari proiecte, în valoare de peste 2 milioane de euro, fiecare, au vizat modernizarea unor ferme zootehnice de păsări sau de bovine. Asemenea proiecte au fost implementate de societăţile: Prodcarn Iliuţă SRL şi S.C. Ilya Agro din Vâlcelele, precum şi firma Mecaind Ulmeni ce a implementat şi un alt proiect pentru construcţia unor silozuri, în valoare de peste 2 milioane de euro. Aceşti mari investitori, din judeţul Călăraşi, fac agricultură de performanţă, în sistem integrat, cu strategii de dezvoltare împrumutate din străinătate, prin achiziţionarea unor echipamente de ultimă generaţie, atât în domeniul producţiei de carne, cât şi în domeniul depozitării cerealelor. Un proiect, mai puţin cunoscut în judeţul nostru, este cel accesat de firma Ecofruct Sultana SRL. Proiectul în valoare de peste 400.000 de euro a vizat înfiinţarea unei livezi ecologice de caişi, peri şi piersici, pe o suprafaţă de 2 hectare.
Prin implementarea proiectului, firma Ecofruct şi-a extins suprafaţa de livadă la 15 hectare. Fructele obţinute sunt produse bio şi sunt comercializate într-unul din marile lanţuri de magazine din Bucureşti. În cadrul aceluiaşi proiect a fost achiziţionată şi o linie de procesare gemuri şi dulceţuri. La Valea Argovei a fost efectuată o vizită la Grupul de Acţiune Locală „Valea Mostiştei” ce a accesat, în ultima perioadă, o serie de proiecte europene finanţate prin PNDR. Alte proiecte de succes, cuprinse în campania de informare, sunt cele din comuna Roseţi, ce au constat în construcţia unei mori de cereale de către societatea Agrozootehnica Roseţi, precum şi construcţia unei fabrici de pâine ce aparţine societăţii Agropan. Două proiecte importante implementate în judeţul nostru au fost şi cele din comuna Perişoru. Primul aparţine OUAI Perişoru, în valoare de peste 1 milion de euro, şi a vizat modernizarea sistemului de irigaţii. Cel de al doilea, în valoare de aproximativ 800.000 de euro, a avut ca obiectiv construcţia unor puţuri forate necesare exploataţiei agricole ce aparţine societăţii Cerealflor.
,,Toate proiectele ce au fost vizitate în cadrul acestei campanii, derulată în judeţul Călăraşi, demonstrează că agricultorii noştri au fost interesaţi să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea propriilor afaceri. In felul acesta, au creat plus valoare agriculturii călărăşene. Toţi aceşti investitori au înţeles că proiectele pe care le-au implemetat, le garantează afaceri de succes!”, a spus Jenel Şerban, directorul Oficiului Judeţean APDRP din Călăraşi.
Scopul campaniei derulate în judeţul Călăraşi este acela de formare a unei reţele de multiplicatori ce vor fi pregătiţi să transmită publicului larg informaţii despre modalitatea şi condiţiile de accesare a fondurilor europene disponibile prin PNDR.