La fabrica Saint Gobain va fi creat un Centrul de cercetare şi inovare

Joi, 27 martie, la invitaţia deputatului Daniel Florea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a desfăşurat o vizită de lucru la Călăraşi. Valeriu Zgonea, împreună cu deputatul Daniel Florea şi cu Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, au vizitat fabrica de sticlă Saint Gobain, societatea Aldis, Donalam şi Compania Tenaris. Aceştia au purtat discuţii cu reprezentanţii marilor firme călărăşene, în vederea identificării unor soluţii menite să asigure dezvoltarea mediului de afaceri.
,,Cea mai importantă problemă pe care au reliefat-o toţi administratorii firmelor pe care le-am vizitat, a fost costul crescut al energiei pe care trebuie să îl suporte agenţii economici. Preţul mare la factura de gaze şi la energie electrică face ca produsele acestora să nu fie competitive pe piaţa externă dar şi internă. Reprezentanţii fabricii Saint Gobain au adus în discuţie necesitatea atragerii şi calificării forţei de muncă din rândul tinerilor călărăşeni, încă de pe băncile liceului. Pe această temă, vom purta discuţii cu Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, pentru a găsi cadrul legal necesar pentru realizarea unui Centru de cercetare şi inovare pe lângă fabrica Saint Gobain, prin accesarea de fonduri europene, aşa cum este cel, recent înfiinţat, pe lângă Grupul Renault de la Mioveni”, a spus Valeriu Zgonea.
O altă problemă ce a fost ridicată a fost cea legată de posibilităţile de transport. Ei au susţinut că doresc să utilizeze infrastructura de transport feroviar şi cea pe apă, prin repunerea în circulaţie a Canalului Siderca.
Administratorii societăţii Aldis au susţinut că au mari probleme cu distribuţia propriilor produse în marile lanţuri de magazine. În opinia acestora, marii retaileri practică o concurenţă neloială. Ei au început să îşi desfacă propriile produse din carne pe acelaşi raft cu cele ale marilor producători, fără a plăti şi taxele aferente. O altă chestiune adusă în atenţie a fost şi cea a stării deplorabile a drumurilor, aspect ce pune în dificultate procesul de transport si distribuţia produselor la magazine.
,,Am plecat de la Călăraşi cu un bagaj de obligaţii şi responsabilităţi ce vor fi puse în cadrul dialogului pe care îl avem în permanenţă între Parlament si premierul Victor Ponta. Avem în vedere să punem în practică un mixt de politici publice menite să încurajeze mediul privat, să se dezvolte şi să creeze noi locuri de muncă. În perioada următoare avem în lucru 81 de proiecte de legi în domeniul economic menite să asigure predictibilitatea şi competivitatea mediului de afaceri din România, a precizat Valeriu Zgonea.

Please enter banners and links.

Next Post

Călărași: 10 proiecte de succes din agricultură, exemple de bună practică în accesarea fondurilor europene

Dum mart. 30 , 2014
În perioada 25-28 martie, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit(APDRP) a desfăşurat, în judeţul Călăraşi, campania naţională de informare pentru multiplicarea informaţiilor referitoare la accesarea şi derularea finanţărilor europene pentru agricultură, acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală(PNDR). Timp de patru zile, reprezentanţii presei locale, cei de la […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!