Bugetul municipiului Călărași va fi mai mare ca în 2012

bani caramiziCu o crestere in medie procentuala de 12 % a taxelor si impozitelor locale, bugetul municipiului Calarasi va fi mai generos ca acela al anului 2012. Va fi primul buget conceptie proprie a primarului Dragulin, care va trebui sa demonstreze ca banii nu vor mai merge masiv catre construirea de parcuri, bancute si gardulete sau catre construirea ori repararea unor lacase de cult. Va reusi insa acest lucru, avand in vedere faptul ca, anul trecut, facand echipa cu Raducu Filipescu in executivul Consiliului Judetean l-a convins pe episcopul Sloboziei si Calarasiului sa-l decoreze pe cel din urma pentru sustinerea financiara a bisericilor, fapt ce-i obliga si in perspectiva ?

Sunt multe problemele cu care se confrunta municipalitatea, iar “promisiunile electorale” din 2012 au vizat printre altele repararea strazilor, extinderea retelei de apa si canal, asigurarea locurilor de parcare, imbunatatirea infrastructurii si dotarea scolilor si liceelor calarasene cu materiale didactice, modernizarea scenei din parcul Dumbrava sau a stadionului Navrom. Care vor fi prioritatile de finantare ale primariei, dat fiind faptul ca vor trebui asigurate sumele pentru cofinantrea proiectului de reabilitare termica a blocurilor, finalizarea investitiei ce vizeaza sursa alternativa de apa potabila a orasului din puturi forate sau finalizarea constructiei noului sediu al primariei din aripa nord a Centrului Judetean de Cultura si Administratie “Barbu Stirbei” ? Fost sportiv de performanta, Daniel Dragulin va trebui sa se aplece si spre finantarea sportului calarasean, a echipelor de fotbal si handbal.

De asemenea, recentul orasel al lui “Mos Craciun” si sarbatoarea Bobotezei ne-au aratat ca primarul si consilierii locali nu au pregetat sa aloce importante sume de bani din bugetul municipiului, pentru organizarea unor manifestatii de amploare.

La nivelul bugetului judetean, acum doi ani exista dilema : sanatate (Spital Judetean) sau cultura (Cinema 2D/3D) ?. Anul acesta, problemele vor fi aceleasi : drumurile judetene, modernizarea si dotarea Spitalului Judetean, la care se adauga finantarea proiectului ce vizeaza infiintarea depozitului regional de gestiune a deseurilor. Intr-o recenta conferinta de presa, presedintele Filipescu “ne ameninta” cu faptul ca anul 2013 va fi anul pregatirii noilor proiecte ce vor fi finantate in perioada 2014 – 2020.

Asteptam sa vedem cu interes care vor fi intentiile administratiei judetene in promovarea unor noi investitii care sa creeze (nu-i asa?), mult clamatele locuri de munca!

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Rata șomajului înregistrată în județul Călărași a fost de 7%

sâm ian. 26 , 2013
Rata  şomajului  înregistrat la sfârşitul lunii noiembrie 2012, în judeţul Călăraşi, a fost de 7,0%, calculată în raport cu populaţia activă civilă totală (6,3% în luna octombrie 2012 şi 5,8% în luna noiembrie 2011). Pentru  femei, rata şomajului în luna noiembrie 2012 a fost de 5,9% (5,5% în luna octombrie […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!