Ambulanţa Călăraşi are două autosanitare moderne, pentru a interveni în situațiile de urgență

Ambulanta sServiciul de Ambulanța Județean Călăraşi a transmis un comunicat privind intervențiile la care a fost solicitat, luna trecută.

Astfel, în luna noiembrie, Serviciul de Ambulanța Județean Călăraşi a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgență 112, să intervină la un număr de 2798 cazuri din care 951 urgente majore, 1155 urgente şi 536 solicitări pentru transport neasistat. Din totalul de 2106 solicitari pentru urgente, la 193 de cazuri, au participat medici, reprezentând un procent de 9,2% din totalul solicitarilor. În aceeaşi perioadă, echipajele specializate ale S.A.J. Călăraşi au predat către elicopterul SMURD trei pacienţi, a căror stare de sănătate impunea transportul pe calea aerului către spitalele din capitală. De asemenea, au fost soluţionate 300 de solicitări pentru transferul unor pacienţi din cadrul spitalelor din judeţul Călăraşi, către alte spitale din municipiul Bucureşti, ceea ce reprezintă un cuantum de 10,72% din numărul total de solicitări, respectiv o medie de  10 solicitări/zi.

Pentru soluţionarea cu promptitudine a apelurilor de urgenţă, instituţia are în funcţiune un număr de 4 ambulanţe tip A, destinate transportului neasistat al pacienţilor, 16 ambulanţe tip B2, destinate solicitărilor de urgenţă şi prim ajutor calificat şi o ambulanţă tip C2, destinată solicitărilor de grad 0 şi 1, respectiv urgenţele majore, acestea înregistrând în luna septembrie un total de 139.530 km, adică o medie de 6.644 km/autospecială.  În cursul acestei luni Serviciul de Ambulanta al Judetului Calarasi a primit de la Ministerul Sănătăţii Publice, o autosanitara tip B care a şi fost pusă în funcţiune, aceasta desfăşurându-şi activitatea la Substatia Dragalina. În data de 17.12.2013 s-a efectuat preluarea celei de-a doua ambulanţe alocate de către minister judeţului nostru, respectiv o autosanitară tip C, echipată conform ultimelor standarde, pe un şasiu Volkswagen Crafter. Astfel, situaţia operativă se va îmbunătăţi semnificativ, ambulanţa Călăraşi având de acum în funcţiune două autosanitare cu echipaje tip C la dispoziţia cetăţenilor judeţului.

“Pentru asigurarea securităţii personalului în timpul programului de lucru, instituţia noastră a beneficiat de o sponsorizare din partea companiei TENARIS SILCOTUB, ce a constat în furnizarea unui număr de 163 perechi de bocanci de protecţie cu talpă antiperforatie si bombeu metalic, echipament destinat exclusiv personalului operativ. Având în vedere condiţiile bugetare restrictive din anul 2013, aceast sprijin venit din partea uneia din cele mai mari companii care activează în judeţul nostru, a fost unul extrem de benefic pentru instituţia noastră şi mulţumim pe această cale companiei Tenaris pentru efortul financiar si disponibilitatea de a susţine activitatea Serviciului de Ambulanţă al judeţului Călăraşi”, informează managerul general, Marius Manea.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Gara Călăraşi: investiţie de 4,8 milioane de euro, doar pentru trei rute de transport călători

joi dec. 19 , 2013
Gara Călăraşi, locul unde întorc toate trenurile, este pustie, mai tot timpul zilei. Doar  în primele ore ale dimineţii, peronul gării  este  animat de agitaţia călătorilor, în mare parte navetişti, care  se urcă în trenul spre Ciuliniţa şi, unde, trei sferturi dintre aceştia merg cu “naşul”, în schimbul sumei de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!