ADR Sud Muntenia sprijină tinerii neîncadraţi pe piaţa muncii

1Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat, în data de 12 martie, un focus grup pentru tinerii din judeţul Călăraşi, care în prezent nu sunt încadrați pe piața forței de muncă și nu urmează cursuri de instruire și formare profesională. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „NoNEETs – Permanent Training and Assessment Programme to NEETs Young Adults for their inclusion in the labour market and EU society” (Program continuu de instruire și evaluare pentru tinerii care nu sunt încadrați pe piața forței de muncă și nu urmează niciun program educațional sau de formare, pentru sprijinirea intrării acestora pe piața forței de muncă), în care Agenţia este partener, alături de entităţi din Franța, Belgia, Spania, Italia, România şi Republica Cehă.
3Prezent la focus grup, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a precizat că este foarte interesat de rezultatele acestui proiect, venind cu o propunere în sprijinul tinerilor: „Sperăm ca activitatea noastră să constituie un exemplu sau chiar un început pentru ceea ce intenţionaţi să realizaţi în viitor. În acest sens, vreau să vă propun o soluţie mult mai practică – poate sunteţi interesaţi să învăţaţi să scrieţi o cerere de finanţare, să aflaţi cum puteţi construi un proiect, astfel încât să obţineţi fonduri nerambursabile europene. Aşadar, special pentru voi, în cadrul acestui proiect, lansăm un concurs de scriere de cereri de finanţare, pe care le vom premia. Din partea noastră, a Agenţiei, veţi primi tot sprijinul în realizarea acestora. Vă vom transmite un model de cerere de finanţare, în baza căruia să faceţi proiectele, pe care le vom evalua, iar, la final, vom stabili care ar fi cele mai interesante şi cele mai viabile pentru a obţine finanţare.” Totodată, directorul Liviu Muşat le-a prezentat tinerilor programul anual al Agenţiei destinat în exclusivitate studenţilor, cu scopul de a le oferi avantajul familiarizării cu 5programele finanţate de Uniunea Europeană şi cu un mediu de lucru performant.
La acest focus grup au participat 20 de călărăşeni din categoria NEET, cu vârsta cuprinsă între 19 și 29 de ani. Scopul întâlnirii a fost de a identifica problemele pe care tinerii le întâmpină în integrarea lor pe piaţa forţei de muncă şi de a le facilita accesul în programe educaționale sau de formare profesională, cu accent pe aspectele motivaționale.
Proiectul „NoNEETs” se derulează în perioada noiembrie 2013 – octombrie 2015, este finanţat de Programul de Învățare pe tot Parcursul Vieții (Lifelong Learning Programme), în cadrul subprogramului Grundtvig, Proiecte Multilaterale și are ca obiectiv principal furnizarea unor servicii de evaluare și mentorat.

Please enter banners and links.

Next Post

Peste 600 kg de deşeuri colectate de la scările de bloc, incluse în proiectul „Călăraşi – ECOmunitatea ta”

joi mart. 13 , 2014
Deşi România se afla pe ultimele locuri în Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte cantitatea de deşeuri municipale colectate selectiv, încet, dar sigur, situaţia se schimbă. ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă, în parteneriat cu Primăria municipiului Călăraşi şi Urban SA, încurajează colectarea selectivă, în 18 scări de bloc din […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!