926.000 lei pentru primăriile din județ care nu au bani de salarii

bani de LA CJ PT 11 PRIMARII -FOTOJoi, 31 octombrie, a fost aprobată o hotărâre a Consiliului Judeţean care prin care au fost alocate, din Fondul de rezerva al bugetului judetean, sume necesare sprijinirii financiare a primariilor care se confrunta cu mari dificultati.

Daca, initial, suma propusa spre alocare era de 796.000 lei, aceasta urmand a fi repartizata catre 11 administraţii publice locale : Roseţi, Unirea, Dichiseni, Mânăstirea, Vasilaţi, Nana, Ciocăneşti, Jegălia, Ulmeni, Mitreni şi Gălbinaşi, in plenul sedintei, consilierii au aprobat amendamentul ce a vizat cresterea alocarii financiare cu inca 130.000 lei, si distribuirea acesteia unor alte 4 primarii din judet : Stefan cel Mare, Sarulesti, Ileana si Plataresti. Astfel, in acest an, Fondul de rezerva al bugetului judetean a fost de 926.000 de lei, fiind repartizat catre 15 unitati administrative-teritoriale.

În expunerea de motive a hotărârii se arată că s-a făcut o analiză a bugetelor primăriilor respective şi s-a ajuns la concluzia că acestea se confruntă cu o scădere dramatică a veniturilor bugetare.

Intervievat pe această temă, preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu a motivat faptul că, sprijinul financiar acordat celor 11 primării călărăşene are la bază un motiv bine întemeiat, deoarece sunt într-o situaţie dificilă, din punct de vedere financiar. ,,În ultimul timp, foarte mulţi primari din judeţ ne-au solicitat fonduri de la Consiliul Judeţean. Însă, nu putem să satisfacem toate doleanţele. Am acordat bani numai acelor primării care se confruntă cu mari probleme financiare. De exemplu, pentru comuna Unirea, am acordat suma de 115.000 lei deoarce este în pericol de a pierde finanţarea pentru un proiect European, iar celelalte primării nu au bani pentru achitarea salariilor propriilor angajaţi şi nici pentru buna desfăşurare a activităţii”, a spus Răducu Filipescu.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

"Voiniceii” de la Grădiniţa Rostogol au sărbătorit Halloween-ul, altfel

joi oct. 31 , 2013
Miercuri, 30 octombrie,  a fost prilej de mare sărbătoare şi bucurie pentru cei 30 de copii de la Grupa ,,Voiniceii”, din cadrul  Grădiniţei Rostogol, din municipiul Călăraşi. Graţie unui parteneriat  realizat împreună cu Şcoala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu” din Călăraşi, prichindeii de la Grădiniţa  Rostogol, împreună cu alţi copii de la […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!