Avicola Călăraşi a livrat carne alterată lanţului de magazine Selgros

Print Friendly, PDF & Email

4553155us7Cunoscuta firmă Avicola Călăraşi, implicată în dosarul de evaziune fiscală de peste 50 de milioane de euro, a livrat lanţului de magazine Selegros ,,cantităţi importante de carne alterată adusă în paleţi în care erau şi ,,excremente de răzătoare „ ,aspect adus în atenţie de reprezentanţi din conducerea  societăţii, conform referatului procurorilor, potrivit Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre inculpaţii din dosar, Orlando Daher, reprezentant al Avicola Călăraşi, a dispus reambalarea unor cantităţi importante de pui grill, de ordinul zecilor de tone, returnate din hypermarket. Astfel, el i-a cerut adminstratorului unei firme care presta servicii către SC Avicola Călăraşi SA să îl ajute să găsească o soluţie prin care se pot reambala cantităţi de pui, fără ca activitatea să fie supravegheată sau verificată de persoane specializate, respectiv de medici veterinari.

Reacţia Selgros

Într-un comunicat emis de către compania Selgros, sunt prezentate considerentele care au stat la baza retragerii de la comercializare a produselor furnizate de Avicola Călăraşi.

“Siguranţa alimentelor comercializate  este promisiunea fundamentala pe care compania Selgros şi-o asuma şi o respectă în permanenţa faţă de clienţii săi. Sistemele HACCP (sistem de siguranţă a alimentelor) şi ISO 22000 implementate la Selgros  asigură şi garantează siguranţa alimentelor ţi calitatea acestora”,
Fiecare lot livrat este atent verificat şi, în cazul în care sunt constatate nonconformităti, este returnat la furnizor sau trimis unitatilor abilitate.

“De aceea, în luna septembrie, compania Selgros a refuzat în mai multe magazine livrări de la furnizorul Avicola Calarasi din cauza aspectului şi calitătii necorespunzătoare. În data de 11 septembrie 2013 magazinul Selgros din Brăila a trimis direct la distrugere o cantitate importantă de carne de pasăre de la Avicola Călăraşi”, au explicat reprezentanţii companiei.

În aceste condiţii, compania Selgros a decis retragerea tuturor produselor din magazine, livrate de Avicola  Călăraşi şi  stoparea oricăror livrări viitoare de marfă pâna la clarificarea situaţiei.

 

Please enter banners and links.

Next Post

926.000 lei pentru primăriile din județ care nu au bani de salarii

joi oct. 31 , 2013
Joi, 31 octombrie, a fost aprobată o hotărâre a Consiliului Judeţean care prin care au fost alocate, din Fondul de rezerva al bugetului judetean, sume necesare sprijinirii financiare a primariilor care se confrunta cu mari dificultati. Daca, initial, suma propusa spre alocare era de 796.000 lei, aceasta urmand a fi […]