„Voiniceii” de la Grădiniţa Rostogol au sărbătorit Halloween-ul, altfel

Print Friendly, PDF & Email

Voiniceii, Gradinita RostogolMiercuri, 30 octombrie,  a fost prilej de mare sărbătoare şi bucurie pentru cei 30 de copii de la Grupa ,,Voiniceii”, din cadrul  Grădiniţei Rostogol, din municipiul Călăraşi. Graţie unui parteneriat  realizat împreună cu Şcoala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu” din Călăraşi, prichindeii de la Grădiniţa  Rostogol, împreună cu alţi copii de la Grădinţa din comuna Cuza Vodă şi de la Grădiniţa ,,Lizuca”, din Călăraşi, au prezentat câteva  momente artistice, menite să marcheze frumuseţea şi bogăţia toamnei. Evenimentul a avut loc în curtea Şcolii Gimnaziale  ,,Tudor Vladmirescu”, iar acţiunea festivă s-a dorit a fi un fel de sărbătoare a Halloween-ului,  în ,,stil călărăşean “.

Voiniceii 2Îmbrăcaţi în frumoase costume populare, cei 30 ,,voinicei” au susţinut un frumos recital din folclorul românesc. ,,Mi-am luat bundiţă nouă”, ,,La oglindă”, ,,Măi dorule, măi “, ,,Foaie verde, frunză de cireş “ au fost doar câteva dintre melodiile folclorice cântate cu glasurile lor cristaline. Nu au lipsit nici horele pe care le-au dansat, cu mult talent, şi care au făcut deliciul spectatorilor. Viorica Dinu educatoarea, care se ocupă, zi de zi, de ,, Voiniceii” de la Grădiniţa Rostogol, a ţinut să aducă în atenţie importanţa acestui eveniment.

Voiniceii 3,,Acţiunea, pe care noi am realizat-o în această zi, face parte dintr-o serie lungă de activităţi pe care noi le derulăm, în baza unui parteneriat încheiat cu Şcoala Tudor Vladimirescu. Sperăm, astfel, ca un număr mare de copii de la grădiniţa noastră să continue studiile la această şcoală, dotată la standarde deosebite,  ce are cadre didactice foarte bine pregătite, din punct de vedere profesional. Pentru această acţiune festivă, am ales repertoriul  tradiţional românesc, pentru că, la grupa  mare, din care fac parte şi ,,voiniceii“ noştri, desfăşurăm şi o activitate opţională, iar  foclorul este  foarte îndrăgit de ei. În felul acesta, am dorit să marcăm sărbătoarea toamnei, Halloween-ul, într-un mod aparte, prin tradiţia noastră populară. Pentru reuşita acestui deosebit moment artistic, am lucrat, împreună cu  copiii, 2 săptămâni, iar satisfacţia a fost pe măsură. Sunt încântată de prestaţia copiilor şi, sperăm să desfăşurăm, în continuare, alte acţiuni, la fel de frumoase! În acelaşi timp, mulţumim părinţilor, care, ne-au oferit, întotdeauna, sprijinul în derularea tuturor activităţilor desfăşurate de colectivul grădiniţei noastre”, a spus educatoarea Viorica Dinu.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Precizări referitoare la carnea de pui comercializată de Avicola Călărași prin lanţul Selgros

joi oct. 31 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱DSVSA Calarasi a venit, in cursul zilei de astazi, cu precizari, la cererea Prefecturii Calarasi, in ceea ce priveste scandalul livrarii carnii de pui alterate, lantului de magazine Selgros. Raspunsul acestora il puteti citi, in urmatoarele randuri:   Please enter banners and links.