7032 șomeri înregistrați, în evidența AJOFM Călărași

La sfârşitul lunii iunie 2016, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Călăraşi a fost de 6,74%, cu 0,11 puncte procentuale mai mare faţă de cea din luna mai a acestui an.

Astfel, la data de 30 iunie 2016, în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași erau înregistrați 7032 şomeri, din care 3006 femei. Dintre aceștia, 700 persoane au beneficiat de indemnizație de șomaj, iar alte 6332 persoane au fost înregistrate ca șomeri neindemnizați.

Şomajul s-a menţinut mai ridicat în rândul bărbaţilor, aceştia reprezentând 58% din totalul şomerilor înregistraţi.

În ceea ce privește mediul de proveniență, ponderea cea mai mare o au şomerii din mediul rural (80%), deoarece oferta de locuri de muncă vacante este concentrată, în principal,  în mediul urban,  iar persoanele din mediul rural au venituri reduse , fapt care le îngreunează posibilitatea de accesare a unui loc de muncă la distanță.

Ponderea cea mai mare a şomerilor se înregistrează în localitaţile: Curcani, Chiselet, Șoldanu,  Sărulești , Luica și Gălbinași.

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Directorul medical, dr. Laurențiu Belușică: ”Doresc să realizez un proiect deosebit, pentru cetățenii acestui județ!”

vin iul. 29 , 2016
Spitalul Județean de Urgență Călărași este în fața a două mari provocări: una o reprezintă schimbarea conducerii Consiliului Județean, instituție căreia i se subordonează, iar a doua constă în aducerea, în calitate de director medical, a unei personalități din lumea medicală, conf. univ dr. Laurențiu Belușică, medic primar chiurg, conferențiar […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!