Consiliul Judeţean a aprobat un pachet de măsuri stimulative, pentru medici

sedinta CJMarţi, 26 iulie,  în cadrul şedinţei ordinare, consilierii judeţeni au avut în dezbatere câteva proiecte de hotărâre, care cuprind măsuri stimulative, destinate medicilor care lucrează în Spitalul Judeţean Călăraşi, dar şi pentru atragerea celor care doresc să-şi ofere serviciile medicale, în această unitate.

Prezent la şedinţă a fost şi directorul medical al spitalului, prof.conf. dr. Laurenţiu Beluşică, care a pledat pentru stimularea medicilor. Pentru prima hotărâre, aflată pe ordinea de zi, ce  a vizat rectificarea bugetului Consiliului Judeţean, vicepreşedintele acestei instituţii, Valentin Barbu a propus spre aprobare un amendament ce a vizat  transferul  sumei de 167.752 de lei, din  bugetul Consiliului Judeţean (de la  capitolul-„Bunuri şi Servicii”), către  Spitalul Judeţean.

În limita acestei sume s-a aprobat: suplimentarea numărului de tichete pentru 20 de medici; finanţarea deplasării la conferinţe a unui număr de 5 medici; întreţinerea microbuzului care va asigura naveta medicilor ce locuiesc în Bucureşti, precum şi plata şoferului microbuzului; asigurarea chiriei pentru locuințe, în limita unui plafon maxim de 300 de euro, pentru 13 medici. Acest amandament a fost aprobat, în unaminitate. Totodată, a fost aprobată şi achizionarea unui  microbuz cu 7 locuri,  cu un confort sporit,  destinat medicilor, achiziţie ce presupune un efort financiar al Consililui Judeţean ce se ridică la suma de 144.000 de lei.

Un alt proiect de hotărâre, aflat în atenţia consilierilor judeţeni, s-a referit la achiziţionarea a 30 de apartamente pentru medici, cu destinaţia locuinţe de serviciu. Aceasta a fost iniţiată de preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, la solicitarea directorului medical,  prof. conf. dr. Laurenţiu Beluşică.

În expunerea de motive se arată că:,,Spitalul Judeţean de Urgenţă solicită luarea măsurilor legale ce se impun, în vederea menţinerii şi atragerii  de medici tineri, specialişti şi rezidenţi, prin oferirea unor facilităţi. Astfel, Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi consideră că este imperios necesară achiziţionarea unui număr de 30 de apartamente.”

Proiectele de hotărâre ce au vizat  stimularea medicilor au fost aprobate în unanimite, de către consilierii judeţeni.  

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

7032 șomeri înregistrați, în evidența AJOFM Călărași

vin iul. 29 , 2016
La sfârşitul lunii iunie 2016, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Călăraşi a fost de 6,74%, cu 0,11 puncte procentuale mai mare faţă de cea din luna mai a acestui an. Astfel, la data de 30 iunie 2016, în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași erau […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!