Zilele comunei Jegălia o sărbătoare de excepţie

primar Aurel VasileSâmbătă,7 septembrie, o după-amiază frumoasă de toamnă. Am găsit o întreagă comună în mare agitaţie, zeci de maşini şi autobuze care se îndreaptau spre islazul aflat la intrarea în satul Găldău. Acolo se fac ultimele pregătiri pentru manifestările prilejuite de organizarea celei de-a doua ediţii a Zilelor comunei Jegălia. Pentru prima dată, această sărbătoare este desfăşurată timp de două zile, sâmbătă 7 septembrie şi duminică, 8 septembrie, zi de mare însemnătate creştinească, în care este sărbătorită Naşterea  Maicii Domnului.  L-am găsit pe primarul comunei Jegălia, Aurel Vasile, într-un permanent ,,du-te vino” pentru a  pregăti,  până la cele mai mici detalii, marea petrecere dedicată comunităţii pe care o păstoreşte. Terasele, caruselul, scena, special amenajată pentru recitalurile artiştilor, au fost  principalele ingrediente ce au creat o atmosferă plină de voie bună şi antren.  Şi, pentru a demonstra, încă o dată, că este alături de concetăţenii săi, primarul Aurel Vasile a avut inedita iniţiativă, de a oferi celor care au venit la această deosebită sărbătoare, aproximativ  12.000  de  sarmale, pregătite de echipe de bucătari din cele trei sate ale comunei: Iezeru, Jegălia şi Gâldău.  Câteva mii de  locuitori au luat parte la marea petrecere  organizată de echipa administraţiei locale.

Nume sonore din lumea muzicală autohtonă au dat tonul petrecerii la Jegălia

Ansamblul GrausorulOrganizatorul celor două spectacole a fost MixMusic, ce a adus,  în faţa  jegălenilor, artişti de valoare, nume sonore din lumea muzicală românească. În prima seară, debutul spectacolului  l-a dat chiar Ansamblul folcoric ,,Grâuşorul” alcătuit din elevii comunei, ce sunt  îndrumaţi de Vasile Baraitaru.  Ei au dansat, cu mult talent, horele din zona Bărăganului, stârnind ropote de aplauze în rândul spectactorilor. Pe scenă, au evoluat şi componenţii Asociaţiei şcolare ,,Tricolorul” de lupte libere din Jegălia, ce au obţinut numeroase premii  la competiţiile naţionale. În centrul atenţiei, s-au  aflat  şi echipele de fotbal ale comunei, ,,Tricolorul Jegălia”  şi Asociaţiei Sportivă Gâldău. Ambele echipe de fotbal au mulţumit, în mod public, primarului Vasile Aurel pentru  susţinerea şi promovarea lor. Toţi sportivii comunei au fost aplaudaţi şi apreciaţi la scenă deschisă.  Atmosfera de petrecere a  fost dată de trupa de muzică populară Alessis, dar şi de marea interpretă de muzică populară, Elena Merişoreanu. Jean de la Craiova, cu melodiile sale, a încîntat  publicul, iar Matteo a susţinut un  recital incendiar.

Uni-K  a cântat pe ritmuri de dance şi pop,  iar tinerii au dansat şi au cântat odată cu ea. Trupele etno,  Sănzâienele şi Hangiţele au făcut furori în rândul publicului, cu melodiile lor, adaptate din folclorul românesc.

stefania rares sToţi ariştii au semnat în Cartea de Onoare a comunei

În seara  zilei de duminică, a încântat publicul marea doamnă a muzicii populare, Ştefania Rareş, cu  melodiile sale de excepţie, de pe meleagurile Moldovei. Iar Aurora şi Săndel Mihai au  adus buna dispoziţie prin cântecele lor de petrecere. Tavi Colen  şi Andreea Bălan au  susţinut un show de zile mari. Tânăra speranţă a muzicii călărăşene, Denisa Şerban a încântat publicul cu melodiile sale de muzică uşoară şi populară. Spectacolul a fost încheiat de DJ Jungle şi DJ Emy, care au făcut furorri în rândul tinerilor iubitori ai genului.  Toţi artiştii de renume naţional au fost invitaţi să semneze în Cartea de onoare a comunei Jegălia.

 

Marea sărbătoare a comunei Jegălia  – un eveniment de excepţie

 

Marea sărbătoare a comunei Jegălia s-a dovedit a fi o manifstare de excepţie, motiv de mare satisfacţie pentru edilul Aurel Vasile. ,,Sunt bucuros, că am reuşit să organizez o asemenea manifestare. Dacă anul trecut, am organizat sărbătoarea comunei într-o singură zi, în acest an, cu sprijinul întregii comunităţi, am reuşit să organizăm două zile de  petrecere, iar anul viitor, sperăm să organizăm trei zile dedicate comunei Jegălia. Reuşita acestui eveniment, deosebit şi unic în istoria comunei, s-a datorat implicării întregii noastre comunităţi, a Consiliului Local, cât şi echipei din primărie. În acelaşi timp, mulţumesc sponsorilor, celor 12 asociaţii agricole de pe raza comunei care au răspuns ,,prezent” pentru organizarea unei astfel de manifestări. În felul acesta, am dorit să-mi arăt recunoştinţa faţă de concetăţenii mei, care mă susţin în toate proiectele pe care doresc să le realizez. Numai în acest an, vom finaliza Grădiniţa cu program normal din satul Jegălia, Căminul cultural şi Dispensarul din satul Gâldău,  precum şi stadionul din satul Iezeru. Şi tot  pînă la finele anului, sperăm să terminăm şi construcţia celui de-al doilea corp de clădire al primăriei. Avem multe de făcut în localitatea noastră, însă cu multă răbdare, muncă şi voinţă le vom face împreună pe toate”, a declarat, pentru Actualitatea de Calarasi, edilul Aurel Vasile.

autoritatile sRăducu Filipescu, Liviu Tomoiagă şi Valeriu Steriu au fost prezenţi în mijlocul jegălenilor

În mijlocul locuitorilor comunei, s-a aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi Răducu Filipescu care a ţinut să-şi exprime în  mod public susţinerea sa  pentru toate proiectele edilitare ce se vor derula în Jegălia. ,,Am fost alături de actulul edil Vasile Aurel, în campania electorală de  la alegerile din 2012, când  am luat la pas toate cele trei sate ale comunei dumneavoastră şi am văzut că, de 30 de ani, nu s-a făcut nimic. Ne-a gândit foarte serios, care sunt lucrurile urgente pe care trebuie să le realizăm aici şi am ajuns la concluzia că,  pe lângă apă, canalizare, trebuie să ne îndreptăm atenţia, în mod absolut, asupra tuturor străzilor. Cred cu tărie, că, până la sfârşitul acestui mandat, atât eu cât şi primarul Aurel Vasile vom da o faţă nouă acestei comune. Să ştiţi că nu îmi place să fac promisiuni, nu îmi place să amăgesc lumea. Sunt un om, care, atunci, când promit, mă ţin de cuvânt. Nu încerc să promit prea mult, dar vă spun un lucru, la sfârşitul anului 2016, veţi avea apă, drumuri, canalizare şi internet în fiecare casă. Sper, că, fiecare dintre dumneavoastră va avea posibilitatea să-şi găsească un loc de muncă. Şi vă asigur că, această comună are perspective foarte frumoase. V-aţi ales frumos această zi de sărbătoare, zi de mare însemnătate creştinească în care aniversăm cu toţii Naşterea Fecioarei Maria. Vă mulţumesc că ne-am regăsit cu toţii, la acest deosebit   eveniment. Vă doresc să fiţi sănătoşi, să aveţi răbdare şi să mergem înainte împreună”,a spus Răducu Filipescu

Alături de locuitorii comunei, s-au aflat şi parlamentarii călărăşeni, senatorul Liviu Tomoiagă şi deputatul Valeriu Steriu .

,, La mulţi ani Jegălia, la mulţi ani, tuturor celor care  îşi sărbătoresc ziua numelui ! Vă mulţumesc şi mă bucur că sunt alături de dumneavoastră.Vreau să îl felicit pe domnul primar Vasile Aurel că, împreună cu dumneavosstră, a reuşit să aducă suflul nou al schimbării în  viaţa comunei Jegălia. Să-i ţină Dumnezeu obiceiurile! La mulţi ani !”, s-a adresat celor prezenţ,i senatorul Tomoiagă.

Si deputatul Valeriu Steriu a ţinut să transmită câteva urări de bine întregii comunităţi, aflată la ceas de  mare sărbătoare.  Îmi exprim satisfacţia că  sunt alături de dumneavoastră, acum în această toamnă  frumoasă şi bogată, aici la Jegălia. Voi continua să-l sprijin pe primarul Aurel Vasile, acest lucru, ştiu că-l fac, de altfel, toţi cei care suntem prezenţi, aici, la Jegălia. Ne dorim ca împreună să putem transforma Jegălia într-o comună europeană. La mulţi Ani !”, a fost mesajul deputatului Valeriu Steriu pentru  locuitorii comunei Jegălia .

Şi edilul Vasile Aurel a ţinut să mulţumească oficilităţilor prezente dar şi concetăţenilor săi   

,,Mă simt mândru că sunteţi alături de mine în aceste momente de sărbătoare, ceea ce înseamnă că nu sunt singur în lupta cu această administraţie,o luptă  care, pentru mine, este nouă.Vreau să mulţumes şi viceprimarului Nicolae Panaitescu, cu care am o conlucrare foarte bună şi cu care, voi duce la bun sfârşit toate proiectele pe care ni le-am propus. Vă mulţumesc, dragi concetăţeni că ne-aţi fost alături în aceste două zile de sărbătoare”, a spus primarul comunei Jegălia,Vasile Aurel .

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

6000 de câini comunitari avem pe străzile municipiului Călărași

lun sept. 16 , 2013
 În fiecare lună, Camera de Gardă, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă este asaltată de  zeci de cetăţeni  muşcaţi de câinii vagabonzi, ce devin, din zi în zi, tot mai numeroşi pe  străzile Călăraşiului. Problema câinilor  comunitari trenează de ani de zile, iar executivul primăriei a fost depăşit de situaţie. […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!