2875 de cartuşe descoperite într-o gospodărie din comuna Luica

Print Friendly, PDF & Email

munitie pirotehnicaUn echipaj de specialişti pirotehnişti, din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi, a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, in data de 28.02.2014, ora 06.30,să se deplaseze în localitatea Valea Stânii, comuna Luica, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul a 2875 de cartuşe de diferite calibre.
Respectivele elemente de muniţie (total 2875, din care: 2700 de cartuşe de calibrul 5,45; 165 de cartuşe de calibrmunitieul 7,62; şi 10 cartuşe de calibrul 7,65) au fost descoperite într-o gospodărie, pe un teren, proprietate individuală, de către un cetăţean (Constantin M.), în timp ce efectua săpături în propria curte, în vederea introducerii unor ţevi pentru reţeaua de alimentare cu apă.
Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia specialiştilor din cadrul echipajului pirotehnic.
Specialiştii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat rapid la locul solicitării, au intervenit prompt cu o autospecială şi au ridicat respectivele cartuşe, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Please enter banners and links.

Next Post

CSM Călărași start în Cupa României la Handbal

mar mart. 4 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Leonard Doroftei si Corina Ungureanu sunt invitatii VIP ai Cupei Romaniei la Handbal Masculin, competitie care se va desfasura in perioada 5-9 martie, la Ploiesti. Cei doi fosti campioni mondiali isi vor etala calitatile pe semicerc si vor oferi autografe fanilor. Cupa Romaniei la Handbal […]

Te mai poate interesa