16 elevi călărăşeni premiaţi la fazele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor şcolare

Print Friendly, PDF & Email

diploma de meritDintre cei 93 elevi călărăşeni, care au participat la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare, 16 au revenit acasă cu rezultate notabile, aflându-se, astfel,  printre cei mai buni olimpici din ţară. Aşa cum a precizat inspectorul general şcolar, Silviana Şestacovschi,  cei 16 elevi ce provin atât din ciclul  liceal,  cât şi din cel gimnazial, au obţinut premii şi menţiuni la diferite discipline, mulţi dintre ei fiind medaliaţi cu aur, argint şi bronz.

Murray Andrew David de la Colegiul Naţional ,,Barbu Ştirbei” a obţinut  locul 1 şi  medalia de aur la Concursul  Internațional Infomatrix.

Locul 2 a fost câştigat de  Ion  Cristiana, elevă la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Viteazu” din Călăraşi la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română. Tot locul 2 a fost obţinut de Ion Elena Cristina, de la Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu”, din Călăraşi,  la Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică .

La  Olimpiada Naţională de Matematică au obţinut  Premiul 3 şi medalie de bronz ,elevii  Iosif Mihai Alexandru şi Chirea Miruna Maria  de la  Şcoala Gimnazială ,,Mihai Viteazu” din Călăraşi.

Premiul 3 a revenit şi elevului Şerban Mario de la  Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu” la Olimpiada Naţională  de Educaţie Tehnologică.

Eleva Mărgean Ana Maria de la Colegiul Tehnic ,,Ştefan Bănulescu”  a obţinut locul 3 la Olimpiada  Naţională de Protecţia Mediului.

Burcea Mălina, elevă la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Viteazul” din Călăraşi a obţinut Premiul special la Olimpiada Naţională  de Limba şi Literatura Română.

Premiu special  a  fost obţinut de eleva Mitu Anca Adina de Colegiul Naţional ,,Barbu Ştirbei”, la Olimpiada  Naţională  de Latină.

Menţiune specială, la Olimpiada de Limba Franceză au obţinut elevele, Dinu Anca de Liceul ,,Alexandru Odobescu” din Lehliu Gară şi Constantin Cristina, de la  Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Călăraşi.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Casa Dunării din comuna Grădiştea a găzduit o întalnire, cu aleşii locali, pe tema modificării Constituţiei

lun apr. 15 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Casa Dunarii din comuna Gradistea – sat Rasa a gazduit joi, 11 aprilie 2013, o dezbatere pe tema modificarii Constitutiei Romaniei. Dezbaterea se inscrie in conceptul  Satului  inovativ, concept care sta la baza activitatii Fundatiei pentru Democratie, Cultura si Libertate, Filiala Calarasi si prin care […]