În comuna Spanțov a fost inaugurat primul Birou Parlamentar

Sâmbătă după-amiază, pe 13 aprilie,  o dorință a locuitorilor, dar și a deputatei Raluca Surdu s-a împlinit: a fost deschis primul Birou Parlamentar, din Colegiu, după câștigarea alegerilor, în decembrie 2012.

Aceasta a fost, dealtfel, promisiunea făcută, încă din campanie electorală, că în cazul în care vor fi câștigate alegerile parlamentare de USL, primul cabinet al Colegiului 5 Camera Deputaților și Colegiul 2 Senat, va fi deschis la Spanțov. Ceea ce s-a și întâmplat, la acest final de săptămână. Așteptați cu pâine și cu sare, dar și cu un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric al comunei, deputata Raluca Surdu, împreună cu primarul  comunei, Niki Gheorghescu, dar și cu deputatul Colegiului 4, Aurel Niculae, au tăiat panglica primului cabinet parlamentar.

Evenimentul de azi trebuie văzut ca o sărbătoare pentru localitatea noastră. Dacă, de-a lungul istoriei ,Sanțovul a ocupat un loc fruntaș pe harta județului, sau chiar a țării, la ora actuală ne aflăm într-un, ușor, con de umbră.  Sperăm să redevenim o zonă importantă, așa cum am fost în perioada interbelică, pentru că aici se află vestigii arheologice, s-au făcut săpături care atestă continuitatea noastră de-a lungul mileniilor, şi era, cândva, o zonă considerată raiul vânătorilor și al pescarilor. Acum este o situație la limita tragicului. Dar, cu ajutorul parlamentarilor sperăm să depășim acest impas  și să punem Spanțovul acolo unde trebuie să fie. Deschiderea acestui cabinet parlamentar nu trebuie privită ca pe un capriciu, ci ca pe un semn de apreciere pentru efortul făcut de dvs., localnicii, în timpul campaniei din 2012. Doamna deputat Raluca Surdu s-a implicat atât de mult în activitatea comunității noastre, încât aș spune că poate fi socotită ca o fiică a localității!”, a spus primarul comunei.

Emoţionată, dar şi dornică de a fi cât mai aproape de locuitorii comunei Spanţov, dep. Raluca Surdu a spus:

„Timp de 3 ani, am fost alături de voi, nu doar în campaniile electorale, ci și în momentele bune, sau mai puțin bune și, după această perioadă, am ajuns să inaugurăm cabinetul parlamentar de la Spanțov. Este o mare bucurie pentru mine. Dacă vă amintiți, pe 1 martie, când ne-am întâlnit la petrecerea femeilor, am spus că vom deschide primul Cabinet al Colegiului 5, la Spanțov.  Și asta pentru că vă iubim, vă prețuim și apreciem la justa valoare efortul dvs. din toată această perioadă de timp. Cu atât mai mult, cu cât știu că acest colegiu nu a avut parte de oameni care să se implice cu inima și prin acțiuni dedicate dvs., mă bucur de acest moment. Doar printr-un efort al nostru, al tuturor, vom reuși să avem rezultate. Se cunoaște că aveți un nou primar, pentru că aveți o comună curată. Știu că vreți locuri de muncă și mi-aș fi dorit să vin aici cu ele. Nu vreau să vă mint și să fac promisiuni neacoperite, așa cum nu am făcut nici în ultimii trei ani, vreau să fim însă o echipă, să demonstrăm că suntem buni, capabili și că nu ne mințim unii pe alții. Lunar, voi fi în comună la dvs. pentru ca dialogul nostru să existe și pentru a încerca să rezolvăm problemele care ne stau nouă, la îndemână.”

Dintr-un spirit de echipă, născut încă din perioada de precampanie electorală, deputatul Colegiului 4, Aurel Niculae a dorit să fie prezent la acest eveniment. „Am onoarea, bucuria și plăcerea să fiu alături de dvs., chiar dacă nu reprezint interesele  Colegiului 5, eu fiind deputatul Colegiului 4. Dar noi am fost, suntem și vom rămâne o echipă. Această echipă este completă și cu colegul nostru, senatorul Iulian Dumitrescu. În urmă cu trei ani, aveam doar speranța şi dorința că, într-o zi, în comuna Spanțov, dl inginer Niki Gheorghescu va fi primar, și este, că Raluca Surdu va fi deputat, și este, că va fi aici un cabinet parlamentar, pe care de astăzi îl aveți. Depinde doar de noi să venim în întâmpinarea rezolvării problemelor  dvs., pas cu pas, pentru că nu se pot face toate deodată. Sunt câteva proiecte în derulare, iar în acest mandat va fi finalizată, cu siguranță, apa și canalizarea comunei,  dar și alte lucruri pe care primarul și le-a propus pentru locuitorii comunei Spanțov. Fiţi convinşi că împreună cu parlamentarii, cu dl primar, cu Consiliul Local, comuna Spanţov va reuşi să ajungă una dintre localităţile fruntaşe ale judeţului Călăraşi.”

Please enter banners and links.

Next Post

16 elevi călărăşeni premiaţi la fazele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor şcolare

lun apr. 15 , 2013
Dintre cei 93 elevi călărăşeni, care au participat la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare, 16 au revenit acasă cu rezultate notabile, aflându-se, astfel,  printre cei mai buni olimpici din ţară. Aşa cum a precizat inspectorul general şcolar, Silviana Şestacovschi,  cei 16 elevi ce provin atât din ciclul  liceal,  cât şi […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!