10 localităţi din judeţul Călărași nu au servicii de salubritate

Print Friendly, PDF & Email

deseuri aruncateGestionarea corectă a deşeurilor,  în localităţile din judeţul nostru rămâne, în continuare, o problemă ce dă mari bătăi de cap autorităţilor locale. Probabil că, acest lucru e cauzat de faptul că, implementarea proiectului ce vizează Sistemul integrat de gestionare a deşeurilor, din judeţul nostru, este mult întârziat. Chiar dacă, în cele 55 de localităţi din judeţul nostru, au fost închise toate platformele neconforme de deşeuri, la ora actuală,  gunoaiele sunt aruncate peste tot, fără ca reprezentanţii administraţiilor locale să-i sancţioneze pe cei care se fac vinovaţi de acest lucru, fie că sunt persoane fizice, fie că sunt agenţi economici. Acest aspect a fost confirmat şi de reprezentanţii Gărzii de Mediu din Călăraşi, în cadrul Colegiului Prefectural, ce avut loc la finele săptămânii trecute. În raportul prezentat de către reprezentanţii Gărzii de Mediu Călăraşi, se arată că, din cele 55 de localităţi din judeţul nostru, 10 dintre acestea nu au încheiate contracte pentru servicii de salubrizare cu operatori autorizaţi. În urma controalelor efectuate de inspectorii de mediu, în cursul lunii mai, s-a constatat că  se depozitează, în continuare, gunoaie  în apropierea platfomelor închise deja. În majoritatea localităţilor din judeţ au fost găsite diverse locaţii neamenajate, unde sunt depozitate resturile menajere sau deşeurile provenite din construcţii ce provin de la populaţie sau de la agenţii economici. În localităţile din mediul rural, inspectorii Gărzii de Mediu au constatat o gestionare defectuoasă a deşeurilor animaliere, rezultate din gospodăriile populaţiei. Şi  la ora actuală, transportul gunoiului de grajd se face cu căruţa trasă de cai, iar depozitarea se face, de cele mai multe ori, pe suprafeţe neamenajate, ceea ce poate conduce la o poluarea  accentuată a solului cu nitriţi şi nitraţi.

De menţionat este şi faptul că, inspectorii Gărzii de Mediu au aplicat doar avertismente şi au cerut implementarea unor măsuri de reglementare, urmând, ca în perioada imediat următoare, să fie puse în aplicare. În caz contrar, inspectorii de mediu vor trece şi la sancţiuni contravenţionale, ce sunt destul de usturătoare .

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Deputații Raluca Surdu și Aurel Niculae alături de tinerii antreprenori

joi iun. 6 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Joi, 30 mai, la sediul PNL Oltența, a avut loc o întâlnire a deputaților Raluca Surdu și Aurel Niculare cu absolvenții cursului de ”Cultură antreprenorială„ organizat de Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă Oltenița. În cadrul discuțiilor, s-a punctat nevoia de sprijin de care […]