De Ziua Educatorului, au fost premiaţi cei mai buni dascăli călărăşeni

profesori prmiati 1Data de 5 iunie are o semnificaţie aparte pentru sistemul educaţional românesc, fiind sărbătorită Ziua Educatorului. Cu acest prilej, Inspectoratul Şcolar Judeţean, alături de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţămînt –Filiala Călăraşi, au organizat festivitatea de premiere a celor mai buni dascăli, din judeţul nostru, care au excelat prin activitatea lor, în acest an de învăţământ. Evenimentul a avut loc miercuri, 5 iunie a.c.,  în  sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean, unde, 21 de cadre didactice, din întreg judeţul, au primit Diplome de excelenţă şi câte un premiu financiar. Prezentă  la acest moment emoţionant, inspectorul general şcolar prof. Silviana Şestacovschi a ţinut să aducă în atenţie rolul dascălului în viaţa fiecărui om.

,,Astăzi, ne bucurăm  ca într-o familie de acestă sărbătoare, pe care o merităm, din plin. Indiferent, dacă eşti sărac sau bogat, dacă eşti celebru sau nu , ai un bagaj de cunoştinţe acumulat din copilărie şi, când spui ,,şcoală”, te gîndeşti, în primul rând, la dascăl, cel care şi-a lăsat amprenta asupra devenirii fiecăruia dintre noi. Cu toţii cunoaştem importanţa pe  care o are şcoala şi, implicit, educatorul, în viaţa  noastră, a tuturor. Dascălul este un om cu har, un om cu vocaţie, un sculptor de suflete şi caractere şi, de asemenea , este un model de viaţă pentru cei care îi formează şi îi educă” ,  spus cu emoţie în glas inspectorul general, Silviana Şestacovschi.

Pentru rezultatele de excelenţă, pe care le-au avut în activitatea  de zi cu zi,  au fost nominalizate următoarele cadre didactice: Mariana Chiru, educatoare la Grădiniţa cu Program Prelungit,, Amicii”din Călăraşi; Ecaterina Niculescu , învăţătoare la Şcoala Gimnazială,, Tudor Vladimirescu” din Călăraşi; Vasilica Popescu; profesoară de chimie la aceeaşi unitate de învăţământ; Rodica Ghenoiu, profesoară de biologie şi profesoara de geografie, Ioana Rucăreanu, ambele de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Lehliu Gară; Ioan Bota, profesor de educaţie fizică la Clubul Sportiv Şcolar din Călăraşi; Monica Gheorghe, profesoară de limba engleză la Liceul Teoretic ,,Neagoe  Basarab” din Olteniţa; Stancu Gabriela, profesoară de limba franceză la Liceul Teoretic ,, Mihai Eminescu” din Călăraşi; Gheorghe Cocargeanu , profesor de tehnologie la Şcoala Gimnazială,, Nicolae Titulescu din Călăraşi; Victoria Bordea, profesoară de tehnologii-formare profesională de la Colegiul Tehnic ,,Ştefan Bănulescu” din Călăraşi; Aurelia Caţaroş , profesoară de matematică la Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu”; Daniel Dincă, profesor de istorie la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladmirescu”, Dumitrel Toma, profesor la disciplinele socio-umane la Liceul ,,  Danubius „ din Călăraşi; Viorel Vlad, profesor de informatică la Liceul Teoretic ,, Mihai Eminescu”, Elena Vişan, profesoară de fizică la Colegiul Naţional ,,Barbu Ştirbei” din Călăraşi; Aurelia Tomoşoiu, profesoară de limba română la Şcoala  Gimnazială ,, Mihai Viteazu” din Călăraşi; Florica Nedelcu, profesoară de educaţie plastică la Şcoala Gimnazială ,, Mircea Vodă” din Călăraşi; Valentina Duţă, profesoară de religie la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” din Călăraşi. Au primit, de asemenea, diplome de excelenţă, profesoara Mirela Constantin, pentru activitatea extraşcolară desfăşurată la Clubul Elevilor nr. 1 din Olteniţa; Mirică Niculae, directorul Şcolii Gimnaziale “Nicolae Titulescu”, precum şi profesoara Adriana Olaru de la aceeaşi unitate  şcolară, căreia i-a fost recunoscută implicarea deosebită  în realizarea proiectelor şcolare.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

10 localităţi din judeţul Călărași nu au servicii de salubritate

joi iun. 6 , 2013
Gestionarea corectă a deşeurilor,  în localităţile din judeţul nostru rămâne, în continuare, o problemă ce dă mari bătăi de cap autorităţilor locale. Probabil că, acest lucru e cauzat de faptul că, implementarea proiectului ce vizează Sistemul integrat de gestionare a deşeurilor, din judeţul nostru, este mult întârziat. Chiar dacă, în […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!