Deputații Raluca Surdu și Aurel Niculae alături de tinerii antreprenori

Print Friendly, PDF & Email

Intalnire tineri antreprenori.jpg2Joi, 30 mai, la sediul PNL Oltența, a avut loc o întâlnire a deputaților Raluca Surdu și Aurel Niculare cu absolvenții cursului de ”Cultură antreprenorială„ organizat de Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă Oltenița. În cadrul discuțiilor, s-a punctat nevoia de sprijin de care au nevoie cei doritori de inițiativă cu, sau fără, idei antreprenoriale.

Deputatul Aurel Niculae, a spus la finalul întâlnirii: ”Am avut o discuție interesantă cu posibilii viitori creatori de locuri de muncă. Aceasta înseamnă antreprenoriat! Curajul de a-ți lua destinul în propriile mâini, capacitatea de a intui și înțelege cererea și a veni cu oferta de a satisface o nevoie pentru care posibilii clienți ar și plăti, dorința de a cultiva relații cu clienții și de a trezi în rândul acestora dorința și conștientizarea unei nevoi. Toate acestea presupun efort, energie și, foarte important, finanțe. Statul are câteva scheme de ajutor pentru inițiativele antreprenoriale, însă nu trebuie neapărat ca demersul antreprenorial să fie condiționat de ajutorul primit de la stat.”

Intalnire tineri antreprenoriDeputata Raluca Surdu, la rândul ei, a declarat: ”Este clar că dorința de a face lucruri există. Entuziasm există. Programe de sprijin există. Avem în vedere organizarea unui eveniment, la care să invităm antreprenorii din Oltenița, atât cei cu experiență, cât și cei aflați la început de drum, pentru a se întâlni cu reprezentanți de la București ai Agenției pentru IMM-uri. Cum a punctat și colegul meu Aurel Niculae, oportunitățile de afaceri sunt, în general, specifice locului și contextului. La Oltenița, avem în vedere 2 mari proiecte: portul turistic și canalul Dunăre-București. Odată acestea demarate, pe lângă locurile de muncă ce se vor crea direct, se vor ivi și oportunități de afaceri. Impactul acestora va fi atât pe verticală cât și pe orizontală.”

Președintele PNL Oltenița, Florian Cercel, a spus: ”Lipsa locurilor de muncă este o problemă a Olteniței. Din păcate, nu se poate interveni direct cu o soluție gen angajare directă în masă. Ceea ce se poate face la nivel politic este concentrarea eforturilor pe mai multe paliere. Un mediu de afaceri care începe să miște înseamnă creare de locuri de muncă. Încurajarea inițiativelor antreprenoriale poate fi generatoare de locuri de muncă. Ne bucurăm că am putut contribui la buna desfășurare a acestui curs prin punerea la dispoziția organizatorilor a unei săli de la sediului nostru. Facilitarea întâlnirii dintre cererea de muncă și oferta de locuri de muncă este iar foarte importantă, ceea ce se realizează la sediul PNL Oltenița, acolo unde, în fiecare zi de luni, sunt afișate informații despre locurile de muncă existente în zona Ilfov-București.”

”La cursul de pregătire în ”Cultura antreprenorială” au participat 26 de persoane interesate – ca o notă aparte subliniem faptul că majoritatea participanților a fost formată din femei, fiind prezenți doar 3 bărbați, atât tineri între 18 și 25 de ani, cît și adulți peste 35 de ani, chiar și o persoană la 53 de ani. Durata cursului a fost de 40 de ore de pregătire, timp de 2 săptămâni, în perioada 15-28 mai 2013”, a specificat Dan Gheorghe, directorul ALOFM Oltenița.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Mii de vizitatori în prima zi de AgriPlanta-RomAgroTec la Fundulea

vin iun. 7 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Pentru a treia oară consecutiv, la Fundulea, judeţul Călăraşi, şi-a deschis porţile expoziţia în câmp AgriPlanta – RomAgroTec, organizată de DLG InterMarketing. Evenimentul aduce laolaltă principalii producători şi importatori de utilaje şi inputuri pentru agricultură, fermierii din toată ţara şi presa agricolă.La deschiderea care a […]

Te mai poate interesa