Ziua Internaţională a Păcii marcată de Grădiniţa Rostogol Călăraşi

Gradinita Rostogol, grupa VoiniceiiGrădinița cu Program Prelungit „Rostogol” a organizat, luni, 23 septembrie 2013 – Ziua Internaţională a ONU pentru Pace.

Cei 30 de copii de la grupa mare, împreună cu părinţii şi cadrele didactice, au plantat, în curtea grădiniţei, pomii aduşi special pentru acest moment. Bucuria a fost mare pentru copii, cu atât mai mult cu cât, majoritatea dintre ei a plantat, pentru prima dată, un pom.

Grupa mare “Voinicii” de la grădiniţa Rostogol s-a alăturat, astfel, comunităţilor ce au marcat această zi, în care se plantează copaci, numai anul trecut plantându-se, pentru a marca evenimentul, peste 600.000 de copaci, de către elevii din 5000 de şcoli, din lumea întreagă.

grupa 1Conducerea grădiniţei, alături de educatoarele grupei, coordonatoarele acţiunii, Viorica Dinu şi Cati Ioniţă nu se află la primul eveniment de acest gen, implicarea copiilor în  acţiunile de  ecologie făcând parte din programul anual de educare, şi în acest spirit, a celor aflaţi la vârste fragede.

Plant a tree for Peace 2013 – este o campanie organizată de Learning about Forests – LEAF şi ENO-Environment Online, o şcoală globală virtuală pentru creşterea responsabilităţii faţă de mediu şi dezvoltarea sustenabilă.

Imagini de la acest moment puteţi urmări, miercuri, 25 septembrie, la emisiunea “Părerea ta, contează – Gândeşte Verde”, începând cu ora 16,00, la Antena 1 Călăraşi, şi puteţi citi un material dedicat acestui eveniment, în ediţia printată de vineri, 27 septembrie, în săptămânalul “Actualitatea de Călăraşi”.

Please enter banners and links.

Next Post

Peste 2500 de elevi călărăşeni aşteaptă banii pentru decontarea navetei

mie sept. 25 , 2013
Una din cauzele abandonului şcolar, un fenomen aflat în creştere  în ţara noastră, este şi faptul că, tot mai mulţi elevi, mai ales, cei din mediul rural nu au resursele financiare pentru plata transportului către şcolile aflate la distanţe mari, faţă de localităţile în care îşi au domiciliul. La nivelul […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!