Peste 2500 de elevi călărăşeni aşteaptă banii pentru decontarea navetei

Print Friendly, PDF & Email

autobuz sUna din cauzele abandonului şcolar, un fenomen aflat în creştere  în ţara noastră, este şi faptul că, tot mai mulţi elevi, mai ales, cei din mediul rural nu au resursele financiare pentru plata transportului către şcolile aflate la distanţe mari, faţă de localităţile în care îşi au domiciliul. La nivelul judeţului Călăraşi, această problemă a devenit mult mai împovărătoare pentru elevi  şi pentru părinţii lor, în condiţiile în care, Ministerul Educaţiei a întârziat, cu câteva luni de zile, decontarea  abonamentelor de transport.

Inspectorul general şcolar, prof. Silviana Şestacovschi,  a precizat că, Ministerul Educaţiei nu a mai decontat transportul elevilor călărăşeni din luna iunie, iar suma ce urmează să fie recuperată se ridică la 2,5 milioane de lei. Banii ar trebui să ajungă la cei 2578 de elevi din judeţul Călăraşi, care fac, zilnic, naveta spre şcoală.  ,,Această situaţie am comunicat-o Ministerului Educaţiei şi am primit asigurări din partea ministrului Pricopie că, în perioada imediat următoare, vom primi,  în proporţie de 75%, banii pentru decontarea abonamentelor de transport,” a mai adăugat inspectorul general, Şestacovschi.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Smiley vine la Zilele Municipiului Călăraşi

mie sept. 25 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱                 In perioada 27 – 29 septembrie 2013, Primaria municipiului Calarasi organizeaza “Zilele municipiului Calarasi – 418 ani de atestare documentara”. In acest an, evenimentul va cuprinde manifestari dedicate calarasenilor de toate varstele. Se vor organiza parade […]