Ziua Europei sărbătorită de BRCT Călăraşi alături de tinerii călărăşeni şi bulgari

Print Friendly, PDF & Email

 

[easyrotator align=”left”]erc_85_1368120381[/easyrotator]Joi, 9 mai , de Ziua Europei, Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 (PCT Ro-Bg 2007-2013) din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria (BRCT Călărași) va organiza în aria eligibilă a Programului, respectiv Călărași, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Silistra și Pleven, acțiuni menite să sensibilizeze opinia publică în legătură cu Uniunea Europeană.

În aceeaşi zi, la sediul BRCTa fost organizată ,, Ziua porţilor deschise” unde a participat un  grup de tineri din Colegiul Economic Călărași,  și din Liceul Profesional de Economie, Administrație și Servicii “Atanas Burov” Silistra, Bulgaria. La acest deosebit eveniment a fost prezent şi edilul municipiului Călăraşi Daniel Drăgulin care a ţinut să adreseze tinerilor participanţi un îndemn la unitate. Totodată, elevii  călărăşeni şi bulgari au avut ocazia să imprime motto-ul ,,Unitate în divesitate” prin desenele graffiti pe care le-au realizat în faţa clădirii BRCT, reuşind astfel să evidenţieze  deschiderea spiritului către culturile și tradițiile celor două state.

Concomitent, echipe ale BRCT Călărași s-au deplasat în teritoriu pentru a desfășura acțiuni de distribuire de materiale informative și promoționale, de diseminare a informațiilor de bază despre Ziua Europei și a ideilor care au condus la formarea Uniunii Europene și de promovare a PCT Ro-Bg 2007-2013, în scopul îmbunătăţirii percepţiei populare cu privire la Uniunea Europeană. Astfel, în Craiova  a fost vizitat Colegiul Național Carol I, în Drobeta Turnu Severin, Colegiului Național ”Traian”, în Călărași, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Colegiul Național ”Barbu Știrbei”, iar în Silistra, Colegiul ”Nikola Vaptsarov”.  În zona pietonală din centrul orașelor Călărași, Silistra și Pleven  au fost amplasate standuri de promovare a Programului și a suportului oferit de Uniunea Europeană în dezvoltarea zonei de graniță, și au fost, de asemenea, distribuite materiale promoționale.

 ,,Ziua Europei este o bună ocazie de a reflecta pe marginea realizărilor Uniunii Europene prin programele operaționale finanțate. Folosim prilejul pentru a promova soluțiile identificate de beneficiarii PCT Ro-Bg 2007-2013 menite să îmbunătăţească viaţa europenilor aflați la Nord și Sud de Dunăre, cu atât mai mult cu cât anul 2013 este Anul European al Cetățenilor, a  precizat directorul executiv BRCT Călărași, Nicoleta Mincu.

Please enter banners and links.

Next Post

Viceprimarul Virgil Dumbravă: Activitatea unor funcţionari din primăria Călărași este foarte slabă

vin mai 10 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Activitatea unor departamente, din cadrul primăriei municipiului Călăraşi, a fost criticată, în numeroase rânduri, atât de călărăşeni, cât şi de presa locală. Modul în care, unii funcţionari, înţeleg să-şi îndeplinescă atribuţiile de serviciu, lasă mult de dorit, iar acest aspect a fost sesizat şi de […]