Ziua Eroilor a fost marcată la Călăraşi

ziua eroilor 1Joi, 29 mai, întreaga comunitate călărăşeană a sărbătorit Ziua Eroilor neamului. Evenimentul a avut loc, ca în fiecare an, la Monumentul Eroilor de la Cimitirul Central al municipiului Călăraşi. La eveniment, au participat autorităţi locale, cadre militare în rezervă şi veterani de război, alături de mulţi cetăţeni ai municipiului Călăraşi. În cinstea eroilor căzuţi pe frontul de luptă, prefectul judeţului, George Iacob a ţinut un discurs în memoria acestora, iar elevii călărăşeni au susţinut un scurt moment artistic.

La finalul manifestărilor, reprezentanţii instituţiilor călărăşene şi ai formaţiunilor politice au depus  coroane de flori la Monumentul Eroilor. Evenimentul s-a încheiat cu   câteva salve trase de subunitatea de Jandarmi.

“În acest an, pe 29 mai, trăim o sărbătoare naţională, într-una din cele mai importante zile ale creştinătăţii. Înălţarea la cer are semnificaţia trecerii lui Isus la Domnul, în viaţă veşnică, după ce a învins moartea prin patimile Crucii. Şi eroii neamului au învins moartea prin curajul şi demnitatea de care au dat dovadă, sacrificându-se pentru binele ţării. Hristos s-a înălţat! Dumnezeu să îi odihnească pe eroii neamului românesc!”, a transmis călărăşenilor,  primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin.

Prefectul George Iacob a transmis următorul mesaj:

ziua eroilor 2 (1)Hristos s-a Înălţat! Marea sărbătoare ce ne aduce astăzi împreună are, deloc întâmplător, o dublă semnificaţie simbolică: Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor.

Este un bun prilej să ne întoarcem privirea spre trecut, pentru a înţelege mai bine prezentul şi viitorul. Eroii pe care-i cinstim astăzi sunt cei ce ne-au oferit şansa unei vieţi mai bune. Ei au luptat în condiţii dramatice, punând valorile creştine şi morale ale neamului nostru mai presus de vieţile lor. Au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru ca noi să trăim în pace… Au reușit!

Eroii despre care aducem aminte nu au fost supraoameni. Vorbim despre milioane de români, pe care îi regăsim în fotografiile îngălbenite de vreme ale oricărei familii. Au fost oameni ca și noi, dar speranțele și planurile lor de viitor au fost înăbuşite de negura războiului. Acești eroi cunoscuţi sau anonimi, unii ştiuţi doar de Dumnezeu, ne oferă peste timp cea mai prețioasă învățătură: Numai prin solidaritate, cu speranţă şi încredere în noi, putem obține ceea ce României și românilor li se cuvine de drept!

Bunul Dumnezeu să-i odihnească pe eroii neamului românesc!

 

Please enter banners and links.

Next Post

Alegeri europarlamentare cu trădări și răsturnări de situații, în Călărași

joi mai 29 , 2014
Duminică, 25 mai, călărăşenii şi-au votat europarlamentarii care îi vor reprezenta în Parlamentul European, pentru următorii 5 ani. Chiar dacă prezenţa la vot nu a fost una masivă, acesta fiind de doar 30%, scorul obţinut în fiecare localitate de către principalele formaţiuni politice a demonstrat puterea lor de mobilizare, dar […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!