Cod Portocaliu pe Dunăre: sunt vizate digurile locale din judeţul Călăraşi

dunareaHidrologii au emis, miercuri 28 mai,  o avertizare cod portocaliu de inundaţii pe Dunare, de joi 29 mai, până pe 1 iunie, pe sectorul aval Calafat – Zimnicea, şi respectiv până pe 3 iunie, pe sectorul aval Călăraşi, avertizare care vizeaza nouă judeţe.
„Având în vedere evoluţia debitelor defluente din Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie (S.H.E.N.) Porţile de Fier, situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării, în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), a fost instituit cod portocaliu pe Dunăre, pe sectorul aval Călăraşi (judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Galati), în intervalul 29.05.2014 ora 06:00 – 03.06.2014, ora 18:00”, se arată într-un comunicat emis de Apele Române.

George Iacob, prefectul judeţului ce deține şi  funcţia de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că, la ora actuală, nu sunt probleme în zonele riverane Dunării, din judeţul Călăraşi. „Datele oficiale pe care le avem ne arată că, până pe data de 3 iunie, Dunărea este în scădere, deci nu mai suntem în pericolul iminent al unei viituri. Codul portocaliu vizează, în special, digurile locale de apărare aflate de-a lungul Dunării. Din cauză că apa bălteşte de mai multe zile la piciorul digurilor, există probabilitatea ca starea acestora să se deterioreze. Dar, până în prezent, situaţia digurilor din judeţul Călăraşi este sub control.”, a precizat, pentru ziarul „Actualitatea de Călăraşi”, prefectul judeţului, George Iacob.

Please enter banners and links.

Next Post

Ziua Eroilor a fost marcată la Călăraşi

joi mai 29 , 2014
Joi, 29 mai, întreaga comunitate călărăşeană a sărbătorit Ziua Eroilor neamului. Evenimentul a avut loc, ca în fiecare an, la Monumentul Eroilor de la Cimitirul Central al municipiului Călăraşi. La eveniment, au participat autorităţi locale, cadre militare în rezervă şi veterani de război, alături de mulţi cetăţeni ai municipiului Călăraşi. […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!