Zilele asistenţei sociale marcate la Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

DSCF7714În fiecare an, în luna martie, asistenţii sociali din întreaga lume, sărbătoresc Ziua Mondială a Asistenţei Sociale. În acest an, Ziua Mondială a Asistenţei Sociale s-a sărbătorit în data de 18 martie.
In perioada 17-31 martie 2014 Colegiul National al Asistenţilor Sociali din România sărbătoreşte ,, Zilele Asistentei Sociale’’, luna Asistentei Sociale oferind oportunitatea asistentilor sociali de a celebra profesia lor si de a reafirma munca pe care o desfasoara, zi de zi, in comunitate.
Tema stabilita la nivel mondial pentru anul acesta, de catre Federaţia Internaţională a Asistenţilor Sociali şi preluată şi de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali este ,,Criza Economica si Socială- Soluţiile Asistenţei Sociale’’.
Colegiul National al Asistentilor Sociali din România este autoritatea profesională în domeniu, care reprezintă, apără si promovează drepturile si interesele membrilor la nivel local, naţional şi internaţional, apără onoarea, libertatea şi independenţa profesională a asistentului social în exercitarea profesiei, asigura respectarea de catre asistentii sociali a obligatiilor care le revin fata de beneficiari, institutii si societate, în concordanta cu normele deontologice ale profesiei.
DSCF7720Marţi, 25 martie, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Sucursala Judeţeană Călăraşi a organizat întâlnirea asistenţilor sociali, cu scopul de a promova această nobilă profesie.
“Anul acesta avem câteva motive în plus de bucurie. Se implinesc 20 de ani de la absolvirea primei promoţii de asistenţi sociali şi, totodată, 10 ani de la reglementarea profesiei de asistent social. Cu această ocazie, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali au organizat prima,, Gală Naţionala a Excelenţei în Asistenţă Socială”. Ca asistenti sociali, promovăm egalitatea si echitatea, sprijinim un stil de viata sustenabil, susţinem implicarea individului şi a comunităţii şi respectam diversitatea. Fara o implicare activa nu am fi reusit sa depăşim situaţiile critice. Tema stabilită la nivel mondial pentru anul acesta, de către Federaţia Internationala a Asistentilor Sociali ne redă încrederea de care aveam nevoie în identificarea solutiilor necesare pentru a depăşi aceste situatii. Zilele Asistenţei Sociale, inseamnă pentru noi, asistenţii sociali, un moment când putem să spunem ce facem noi pentru societate si cand ne putem promova profesia”, a precizat Carmen Hătcăreanu, preşedinta Sucursalei Călăraşi a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

10,08 milioane de lei încasaţi de Primăria Călăraşi, în primele trei luni ale anului

mie mart. 26 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Serviciul Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei municipiului Călărași informează că până la data de 24 martie 2014 a fost încasată suma totală de 10,08 mil lei, din care impozite și taxe aferente anului 2014, 9,15 milioane lei (aproximativ 91%). Pe categorii de contribuabili, […]

Te mai poate interesa