Sute de locuitori din Oltenița îngenunchiați de ploile torențiale

Print Friendly, PDF & Email

inundatii in oltenitaPloile torenţiale fac ravagii în ţară şi, deja, judeţul Călăraşi este sub ape! Cantătăţile uriaşe de precipitaţii au inundat majoritatea localităţilor din sud-estul ţării.
Cea mai gravă situaţie este în oraşul Olteniţa, iar localnicii de acolo se luptă cu apele care le-au inundat şi distrus gospodăriile. Peste 40 de case au fost inundate, iar sute de animale au murit înecate, informează România TV. Autorităţile nu au intervenit încă în aceste zone afectate, iar localnicii au încercat, fără sorţi de izbândă, să lupte împotriva puhoaielor dezlănţuite de stihiile naturii cu ajutorul sacilor de nisip.

Prăpăd şi în Constanţa, judeţ aflat sub avertizare de cod galben de vreme rea, iar Cernavodă se află în pragul unor inundaţii fără precedent. Acolo, zeci de magazine şi gospodării sunt sub apă, iar traficul rutier este blocat pe DN22C Cernavodă – Murfatlar, în zona localităţii Făclia, din cauza aluviunilor aduse de ploaia torenţială şi depuse pe carosabil.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, cinci noi atenţionări Cod Galben de ploi pentru Bucureşti şi judeţe din sudul şi sud-estul ţării. Aria ploilor se va extinde treptat în sudul şi sud-estul ţării, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40-50 l/mp, informeaza www.spyenews.ro.

Please enter banners and links.

Next Post

Peste 100 de gospodării afectate de inundații în județul Călărași

lun iul. 1 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱[easyrotator]erc_55_1372699755[/easyrotator]Peste 100 de pompieri militari din cadrul I.S.U. Călăraşi au fost angrenaţi, timp de aproximativ 15 ore, într-o misiune contra-cronometru de salvare a locuinţelor şi gospodăriilor cetăţeneşti, afectate de inundaţii, în 4 localităţi.  Echipajele specializate de pompieri militari, din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei”, al judeţului […]