Peste 100 de gospodării afectate de inundații în județul Călărași

Print Friendly, PDF & Email

[easyrotator]erc_55_1372699755[/easyrotator]Peste 100 de pompieri militari din cadrul I.S.U. Călăraşi au fost angrenaţi, timp de aproximativ 15 ore, într-o misiune contra-cronometru de salvare a locuinţelor şi gospodăriilor cetăţeneşti, afectate de inundaţii, în 4 localităţi.

 Echipajele specializate de pompieri militari, din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei”, al judeţului Călăraşi au acţionat timp de 15 ore, pentru evacuarea apei, din peste 100 de gospodării şi mai multe obiective economice şi sociale, care au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente căzute, într-un interval îndelungat de timp, peste 130  litri / metru pătrat.    

În urma ploilor torenţiale abundente, ce au căzut pe teritoriul judeţului Călăraşi, dispeceratul I.S.U. „Barbu Ştirbei” a fost anunţat despre producerea a peste 100 de situaţii de urgenţă în localităţile: Olteniţa, Călăraşi, Budeşti şi Frumuşani.

S-a acționat pentru evacuarea apei acumulate în exces, în urma precipitaţiilor abundente, pe raza localităţilor: Olteniţa (obiective afectate de inundaţii – complex spital, sediu judecătorie, complex comercial, complex servicii comunitare, 30 de case, 50 de gospodării, 18 străzi); Budeşti (obiective afectate de inundaţii – 2 case, 19 gospodării, 9 străzi), Călăraşi (obiective afectate de inundaţii – o casă pe strada Ecaterina Teodoroiu); Frumuşani (obiective afectate de inundaţii – 2 case şi două gospodării pe strada Negoieşti).

Trebuie menţionat că exista pericolul, ca mai multe locuinţe din localităţile Olteniţa, Budeşti şi Frumuşani, care erau construite din chirpici (pământ), să se surpe din cauza apei acumulate în exces în gospodării, însă printr-o intervenţie eficientă, salvatorii au reuşit în timp util să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale situaţiilor de urgenţă.

100 de pompieri profesionişti s-au deplasat la solicitările venite prin 112, cu 9 autospeciale şi 13 motopompe şi au acţionat neîntrerupt pentru evacuarea apei din obiectivele afectate timp de aproximativ 15 ore.

În ciuda eforturilor prelungite şi a activităţilor specifice întreprinse  pentru înlăturarea efectelor negative provocate de inundaţii, cadrele militare implicate în aceste misiuni, s-au retras de la numeroasele intervenţii, după multe ore de muncă şi condiţii dificile de lucru, cu satisfacţia muncii împlinite, restabilind starea de normalitate.

Toate acţiunile de intervenţie s-au desfăşurat sub conducerea inspectorului şef al I.S.U.J. Călăraşi – colonel Popa Daniel Gheorghe, fiind solicitate pentru intervenţii grupa operativă şi efectivele din turele libere, informează  purtătorul de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu.

Please enter banners and links.

Next Post

ADR Sud Muntenia relansează programul destinat studenților

lun iul. 1 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 În data de 8 iulie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia va organiza o selecţie pentru angajarea, pe perioada vacanței de vară, a unor studenţi care urmează cursurile unei facultăți economice sau tehnice, în ani terminali. Aceștia vor lucra pe bază de contract individual […]