Varianta Nord, din Călăraşi, va fi dată în administrarea CNADNR

Print Friendly, PDF & Email

Şoseaua VARIANTA NORDUna din marile probleme cu care se confruntă municipiul Călăraşi este starea deplorabilă a străzilor. Varianta Nord este una din şoselele călărăşene pline de gropi, ce dă mari bătăi de cap transportatorilor, dar şi firmelor călărăşene. În nenumărate rânduri, reprezentanţii societăţilor comerciale din Călăraşi, cum sunt cei de la Prefab, Saint Gobain, Tenaris sau Comceh, au sesizat autorităţile călărăşene privind faptul că le este grav afectată activitatea de transport, din cauza gropilor ce sunt adevărate cratere, pe Varianta Nord. Însă, Primăria Călăraşi nu dispune, în prezent, de suma necesară pentru reabilitarea acestui drum. De aceea, municipalitatea a solicitat Consiliului Judeţean suma de 500.000 de lei pentru plombarea gropilor de pe Varianta Nord. Totodată, Consiliul Local Călăraşi a adoptat săptămâna trecută, un proiect de hotărâre ce vizează darea în administrare a Companiei Naţionale Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a Variantei Nord. Edilul Daniel Drăgulin a explicat motivele care au stat la baza acestei inţiative: ,,Pentru reabilitarea Variantei Nord vom aloca o sumă totală de 1,3 milioane de lei, în acest an. 500.000 de lei au fost alocaţi de Consiliul Judeţean şi 800.000 de lei provin din bugetul local. După cum se cunoaşte, pe acest drum se vor derula şi lucrări la sistemul de canalizare. Vom începe, în primul rând, reabilitarea tronsonului din zona Saint-Gobain şi apoi a tronsonului cuprins între   strada Sloboziei şi Prelungirea Bucureşti, după finalizarea lucrărilor la sistemul de canalizare. Însă reparaţiile ce vor fi făcute nu vor avea o perioada mare de garanţie. Pentru Varianta Nord sunt necesare peste 100 de miliarde de lei vechi, pentru modernizarea sa în întregime, iar Primăria nu dispune de aceşti bani. Eu nu vreau să mă înjure cetăţenii, peste un an sau doi, pentru gropile care vor apărea după reparaţiile care se vor face acum. De aceea, am iniţiat un proiect de hotărâre pentru darea în administrare CNADNR, pentru că această instituţie dispune de fondurile necesare pentru modernizarea Variantei”, a spus edilul Drăgulin.

Însă, pentru a trece acest drum călărăşean în jurisdicţia CNADNR este necesară adoptarea unei Hotărâri de Guvern. Rămâne de văzut dacă Guvernul va da ok-ul pentru iniţiativa primăriei Călăraşi.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Burse pentru medici/ Primele propuneri privind Spitalul Călărași au plecat către Ministerul Sănătății

lun mart. 30 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Managementul preluat de către Dan Romulus Șerban, la Spitalul Județean de Urgență Călărași, a început prin transmiterea unor propuneri către Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Punctual, managerul Dan Șerban a solicitat ca medicii rezidenți, care vin la spitalul din Călărași, să […]