V. Iliuţă: ,,Dotarea cu aparatură modernă, a Spitalului Judeţean, constituie un prim pas pentru atragerea medicilor, la Călăraşi”

v.iliuta În această săptămână, conducerea Consiliului Judeţean Călăraşi a avut o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Acestuia i s-au adus la cunoştinţă doleanţele administraţiei judeţene, în privinţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean,  a afirmat că problemele prezentate ministrului Sănătăţii au vizat dotarea spitalului cu aparatură ultramodernă şi  reevaluarea numărului de paturi. ,,În urma întâlnirii pe care am avut-o cu şefii de secţii, am constatat că există o lipsă acută de aparatură medicală, în tot spitalul. Fiecare secţie a solicitat aparatură medicală nouă. Ministrul Vlad Voiculescu a promis că vom primi aparatura necesară. Am  spus că o  să asigurăm o cofinanţare mai mare de 10%, numai să reuşim să aducem aparatura de ultimă generaţie,  necesară funcţionării, la parametrii optimi, a Spitalului Judeţean, ceea ce constituie  și un prim pas în atragerea medicilor, la Călăraşi.”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean.

De asemenea, un alt aspect adus în atenția ministrului Sănătăţii, de către conducerea judeţului, a fost şi cel referitor la subfinaţarea Spitalului Judeţean Călăraşi. ,, La ora actuală, această unitate spitalicească are 570 de paturi, însă primeşte finanţare doar pentru 470 de paturi, ceea ce înseamnă că judeţul Călăraşi  primeşte bani  de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru 2,9 paturi la 1000 de locuitori, sub media europeană şi naţională. Domnul ministru Voiculescu ne-a dat asigurări  că va fi reevaluată această situaţie.”, a mai precizat Vasile Iliuţă.

Pe lista de priorităţi a preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi se află şi conduita cadrelor medicale, în spital. Se caută soluţii pentru iniţierea unor traininguri la care să participe cadrele medicale, privind schimbarea comportamentului, în relaţia cu pacienţii, dar și pentru o pregătire profesională permanentă, a acestora.

Totodată, preşedintele Vasile Iliuţă a mai precizat faptul că, în viitorul apropiat, va fi achiziţionat un RMN şi aparatură medicală de ultimă generaţie, pentru dotarea secţiei de Primiri Urgenţe, printr-un proiect cu finanţare europeană, în valoare de 10 milioane de euro, ce va fi accesat de către Consiliul Judeţean, iar laboratorul de analize din Spitalul Judeţean va fi acreditat RENAR, în luna septembrie a acestui an.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Reţinuţi de poliţişti, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în municipiul Călărași

vin aug. 12 , 2016
Poliţiştii din Călăraşi au reţinut, pentru 24 de ore, patru persoane, din localitate, care, în seara de 07 august a.c., au tulburat liniştea publică şi au agresat o persoană. În ziua de 11 august poliţiştii au probat activitatea infracţională a patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 37 ani, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!