Caz cu grad ridicat de dificultate rezolvat, cu succes, la Spitalul Județean Călărași

Print Friendly, PDF & Email

În urmă cu câteva zile, un tânăr, din București, a fost adus cu ambulanța, la Spitalul Județean Călărași, pentru a fi operat, de urgență, de apendicită. La prima vedere, lucrurile ar putea părea simple, stiut fiind faptul că o astfel de operație nu ridică, în general, mari probleme.

Chiar dacă are domiciliul în București, Ștefan, care este student în anul terminal, este din Călărași și are o problemă de sănătate, fiind supraponderal. Acesta l-a cunoscut, cu ceva timp în urmă, pe doctorul Laurențiu Belușică și a dorit să fie consultat și operat de acest medic. Dat fiind faptul că medicul Belușică a venit la Călărași, Ștefan nu și-a dorit ca intervenția chirurgicală să fie făcută la o clinică din București, ci a preferat să vină la spitalul din Călărași, fără a avea teama că ar putea să nu fie  tratat necorespunzător, cu atât mai mult cu cât i se spusese că nu va fi o operație ușoară, din cauza greutății sale corporale, care atinge 160 de kg.

La scurt timp după operație, tânărul a dorit să transmită mulțumiri doctorilor care l-au operat: Laurențiu Belușică și Paul Gașpar, dar și medicului anestezist, Lucica Farcaș.

tanar supraponderal„Domnilor doctori Belușică și Gașpar, care m-au operat, medicului anestezist, dnei Lucica Farcaș, precum și întreg personalului medical, vreau să le mulțumesc, din suflet, pentru modul în care am fost tratat. La câteva zile după operație mă simt foarte bine, mănânc, mă plimb, fără să mă resimt în urma intervenției chirurgicale. Înțeleg că am fost un caz deosebit, atât pentru chirurgi, cât și pentru medicul anestezist, din cauza greutății mele, iar operația nu a decurs fără probleme. Pentru că mi s-a făcut anestezie rahidiană, am fost tot timpul conștient și, la un moment dat, am făcut frisoane. Medicii au reușit să mă reechilibreze foarte repede, iar operația s-a încheiat, cu succes. Pot să spun că la Spitalul din Călărași am beneficiat de cele mai bune condiții și nu regret nicio clipă că nu am mers la o clinică din București. Am putut să fiu și aproape de familie, dar am fost tratat cu profesionalism! Mulțumiri, tuturor!”

După ce Ștefan a dorit să ne împărtășească experiența sa, de la Spitalul Județean Călărași, am stat de vorbă cu directorul medical, cel care l-a operat pe tânărul supraponderal.

„Zilele trecute, un pacient m-a căutat la spitalul din București, neștiind că eu m-am mutat la Călărași, pentru că dorea să îl operez eu, spunându-i-se că va fi o intervenție dificilă, deoarece este supraponderal. Pentru că, medicul care l-a consultat i-a spus că trebuie operat cât mai repede, am solicitat salvării, care dusese un pacient la București, să se întoarcă cu Ștefan, pe care l-am operat în cursul aceleiași zile. A fost o intervenție chirurgicală cu un grad ridicat de dificultate, dar care a decurs fără probleme.

Aș dori să menționez deschiderea și preocuparea de care dă dovadă conducerea Consiliului Județean Călărași, față de propunerile venite din partea spitalului. Îmi doresc, astfel, să rezolvăm de la problemele care par mici, dar importante – cum ar fi simplul mod de a răspunde centralista la telefon, care spune, acum: „Bună ziua! Ați sunat la Spitalul Județean. Cu ce vă putem ajuta?”, și până la problemele de fond, care țin de modernizarea spitalului și completarea sectiilor cu  medici.

Vom face tot ce ne va sta, legal, în putință, pentru a îndrepta lucrurile și pentru a pune sănătatea județului in miscare!”, a declarat  directorul medical, Laurențiu Belușică, pentru Actualitatea de Călărași.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

V. Iliuţă: ,,Dotarea cu aparatură modernă, a Spitalului Judeţean, constituie un prim pas pentru atragerea medicilor, la Călăraşi”

mie aug. 10 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 În această săptămână, conducerea Consiliului Judeţean Călăraşi a avut o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Acestuia i s-au adus la cunoştinţă doleanţele administraţiei judeţene, în privinţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean,  a afirmat că problemele prezentate ministrului Sănătăţii au […]

Te mai poate interesa