UNPR are candidaţi în toate localităţile judeţului Călăraşi

unpr Organizaţia Judeţeană a UNPR Călăraşi a turat, la maxim, motoarele, în vederea câştigării alegerilor locale, din vara acestui an. Preşedintele interimar  al acestei formaţiuni, deputatul Aurel Niculae, a precizat că, la ora actuală, UNPR-ul are candidaţi pentru toate primăriile din judeţ, iar listele pentru consiliile locale şi pentru Consiliul Judeţean au fost finalizate.  În cadrul conferinţei de presă, din această săptămână, s-au prezentat, în faţa presei călărăşene, noi candidaţi la câteva primării  din judeţ. Astfel, pentru  primăria  municipiului Olteniţa va candida  Aurel Bâra. La  Budeşti, candidat  pentru postul de primar este  Dumitru Iorgu, Vasile Checiu va candida pentru primăria  comunei Chirnogi, Gheorghe Paceagiu este candidat la primăria comunei Mitreni, iar  Marian Potoşcă, pentru comuna Ştefan Vodă. Fiecare dintre cei cinci candidaţi  au adus în atenţie problemele comunităţilor din care provin şi şi-au prezentat o parte din obiectivele lor electorale, cu care vor veni în faţa alegătorilor.

Dumitru Iorgu: ,,Cea mai mare problemă a Budeştiului sunt gunoaiele şi străzile pline de noroaie”. El consideră că una din marile nerealizări ale actualului primar al oraşului Budeşti o reprezintă lipsa unui operator de salubritate în oraşul Budeşti, care să asigure serviciul de colectare şi de depozitare a gunoiului provenit de la populaţie. O altă mare problemă  a  localităţiii o reprezintă şi reţeaua de drumuri, ce nu este deloc reabilitată. De asemenea, el speră ca toate aceste probleme să le rezolve, dacă va ajunge primarul oraşului Budeşti.

Vasile Checiu este fostul primar al comunei Chirnogi, în  perioada 2008-2012. Acesta doreşte să câştige un nou mandat de primar, pentru a continua proiectele investiţionale începute pe timpul mandatului său. ,,În comună, se vechiculează o vorbă: ,,Nu mai e ca pe vremea lui Checiu”.  Eu pot spune că am lăsat câteva obiective edilitare, după finalizarea mandatului meu de primar, un parc, o bază sportivă,  o reţea de canalizare, o staţie de epurare, o reţea nouă de alimentare cu apă, străzi asfaltate,  racordare la reţeaua de gaze.  La o parte din aceste investiţii au fost realizate documentaţiile necesare în vederea finanţării, încă de pe vremea  când eu am fost primar şi vreau să le pun în aplicare, deoarece actuala conducere a primăriei nu a reuşit să facă acest lucru.”, a spus Vasile Checiu.

Gheorghe Paceagiu este fostul primar al comunei Mitreni, în perioada 2008-2012. Acesta a pierdut alegerile locale din 2012, când a candidat, din nou, pentru  postul de primar. În opinia sa , în 2012, locuitorii comunei Mitreni au fost mituţi cu găleţi, cu zahăr şi cu ulei, ca să îl aleagă pe actualul primar. Îşi doreşte un nou mandat în fruntea comunei, pentru a continua obiectivele investiţionale, începute în perioada  2008-2012, asfaltarea străzilor şi alimentarea cu apă potabilă.

Pentru primăria municipiului Olteniţa va candida din partea UNPR, tânărul consilier local, Aurel Bâra. Acesta a precizat: ,, Principala problemă a olteniţenilor este lipsa locurilor de muncă. Vin în faţa concetăţenilor mei, cu un proiect fezabil ce va duce la înfiinţarea unor locuri de muncă. Prin acest proiect ne propunem să înfiinţăm sere pe o suprafaţă de 10 hectare. Pe lângă aceste sere, ne dorim să construim o mică fabrică de prelucrare a legumelor, a cărei investiţie se ridică la, aproximativ 50.000 de euro. Firma care va administra această afacere va fi gestionată de primărie. De asemenea, în municipiu este nevoie de un  sistem modern de supraveghere video”, a firmat Aurel Bâra.

Marian Potoşcă candidează la primăria comunei Ştefan Vodă. Acesta va avea  de dat o mare bătălie cu unul dintre cei mai longevivi primari călărăşeni, George Avram. Marian  Podoşcă a spus că prima investiţie pe care doreşte să o iniţieze, în comună, dacă va ajunge primar , va fi realizarea unei staţii de tratare a apei potabile din comună.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

"Şi tu poţi deveni poliţist",acţiune dedicată liceenilor, la Biblioteca Judeţeană Călăraşi

mar mart. 22 , 2016
Poliţiştii de prevenirea criminalităţii şi cei de resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi continuă activităţile de promovare a profesiei de poliţist, în cadrul unei acţiuni comune la Bibiloteca Judeţeană „Alexandru Obobescu” Călăraşi. Campania „Şi TU poţi deveni POLIŢIST” are ca scop promovarea în rândul elevilor de liceu a […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!