Un singur candidat, la Primăria Călărași, pentru postul de administrator public

Print Friendly, PDF & Email

valentin-deculescuÎncepând cu al doilea mandat, obținut în fruntea Primăriei Călărași, primarul Daniel Ștefan Drăgulin și-a propus să aibă un secund, care să ocupe postul de administrator public.

Astfel, în luna iunie a.c., a aprobat o nouă organigramă, care prevede acest post,  iar la începutul lunii septembrie a anunțat scoaterea lui la concurs.

Joi, 29 septembrie, a avut loc prima probă: cea scrisă. Singurul care și-a depus dosarul pentru  postul de administrator public este Valentin Deculescu, fost director al Enel, actual consilier județean, din partea PNL.

La concursul scris acesta a obținut 75 de puncte, fiind declarat admis.

Mai urmează a doua probă, interviul, care va avea loc în data de 4 octombrie.

În afara condițiilor impuse de Primăria Călărași, pentru participarea la concurs, candidatul a trebuit să elaboreze şi să depună un proiect de management cu referire la metode, strategii, programe, proiecte, măsuri ce vor fi avute în vedere în perioada de executare a contractului de management, urmărind realizarea unui management strategic, unitar care să permită luarea deciziilor şi punerea lor în aplicare într-un timp scurt şi cu efecte benefice pentru cetăţeni.

 Încă din perioada 2006-2007, Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Unitatea Centrală pentru Reforma Administraţiei Publice (UCRAP) a iniţiat şi a realizat o serie de acţiuni în vederea promovării funcţiei de administrator public.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a propus, ca soluţie, introducerea unei noi funcţii în administraţia publică locală, aceea de administrator public, care să asigure aplicarea principiilor managementului economic prin proiectarea, executarea şi urmărirea eficientă a serviciilor publice locale. Confruntarea resurselor financiare, care au de regulă un profund caracter limitat, cu nevoile în continuă creştere ale cetăţenilor pentru servicii publice, a pus autorităţile administraţiei publice locale în situaţia de a căuta noi alternative de rezolvare a problemelor ivite. în calitatea sa de manager al judeţului, oraşului sau comunei, administratorul public ar putea fi un catalizator în formularea politicii judeţene/locale.

Astfel, funcţia de administrator public a fost introdusă în Legea nr. 286/2006 care modifică şi completează Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale. Cadrul legal oferă posibilitatea delegării anumitor atribuţii de la primar, respectiv de la preşedintele Consiliului Judeţean, către administratorul public, în baza unui contract de management.

Datorită autonomiei decizionale de care se bucură autorităţile administraţiei publice locale, angajarea unui administrator public are caracter opţional.

Tot autorităţile administraţiei publice locale decid asupra numărului şi importanţei atribuţiilor delegate către aceştia.

 

Please enter banners and links.

Next Post

„CURSA DUNĂRII CĂLĂREŞENE”/Restricții de circulație, pe 1 octombrie

vin sept. 30 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În ziua de 01 octombrie a.c., intervalul orar 11 00 – 15 30, re raza judeţului Călăraşi se va desfășura concursul ciclist „Cursa Dunării Călăreşene” în parteneriat cu Consiliul Judeţean Călăraşi, Centrul Cultural al judeţului Călăraşi şi Federaţia Română de Ciclism, manifestarea sportivă presupunând și […]