Trei pe un loc, la PNL, pentru Primăria Călărași

Conferinta de presa PNL CalarasiÎn această săptămână, copreședintele PNL Călărași, Răducu Filipescu, i-a adus, în fața presei, pe cei trei potențiali candidați la funcția de primar al municipiului Călărași.

Cu o schimbare în registrul nominal, au fost prezentați: Dragoș Coman, Daniel Ștefan și Emil Mușat, acesta din urmă fiind cel care l-a înlocuit pe un alt candidat nominalizat de Filipescu, în câteva rânduri, Marian Dinulescu.

Cei trei și-au prezentat viziunea, privind municipiul reședință de județ, și au spus ce și-ar dori să construiască aici, din momentul în care  ar deveni primari.

Răducu Filipescu a menționat pașii care vor fi urmați, în ceea ce privește desemnarea candidatului la Primăria Călărași.

“În luna noiembrie, vom face un sondaj de opinie și îl vom alege, atunci, pe cel care va merge în fruntea orașului, în funcția de primar, dar, până în acel moment, toți sunt într-o competiție internă și, acum, dăm startul!”

La rândul său, copreședintele PNL, Vasile Iliuță, a declarat: Astăzi (n.r. miercuri, 23 septembrie), este o zi importantă pentru PNL Călărași. După câteva analize făcute în interiorul partidului,  am reușit să-i identificăm pe cei trei candidați și, ne dorim, ca în competiția internă, să-l scoatem pe cel mai bun, pentru a câștiga Primăria. E bine că avem mai mulți candidați și că aducem o generație nouă în politică. Trebuie să înțelegem că e timpul să predăm ștafeta!”

Primul care s-a prezentat a fost Dragoș Coman, cunoscut de călărășeni, atât ca om de afaceri, cât și ca tânăr politician, care a pus umărul la construcția PMP Călărași, renunțând, ulterior, din motive care țineau de reprezentativitatea la centru a partidului. În acest an, și-a depus adeziunea și a devenit membru PNL.

„Am luat hotărârea de a candida la această funcție de mare demnitate, pentru că îmi doresc un oraș european. În viziunea mea, într-un oraș european, în 2015, praful nu pune stăpânire pe viețile noastre, nu miroase, în anumite ore ale zilei sau ale nopții, și amenajările peisagistice nu se fac la întâmplare. Un oraș european înseamnă cheltuirea corectă și eficientă a banului public, iar instituțiile statului funcționează în folosul, și nu împotriva cetățeanului. Mă simt apt pentru această candidatură și sunt convins că pot face mult mai mult decât s-a făcut, până acum, pentru orașul în care m-am născut, am crescut și m-am format!”

Emil Mușat, fost prefect al județului, în perioada martie 2011-aprilie 2012, din partea PDL Călărași, a devenit membru PNL, după fuziunea celor două partide. Acesta a mai candidat pentru un post de senator, în 2008, dar și de deputat, în 2012, din partea PDL. În prezent, este consilier județean și este angajatul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecoaqua SA.

„Mă aflu în ipostaza de potențial candidat pentru fotoliul de primar al Călărașiului. Din start, vreau să spun că am auzit la cei doi copreședinți că se vorbește de o competiție internă și fac precizarea că eu nu mă simt într-o competiție! Este un moment în care se încearcă găsirea celei mai bune variante, pentru candidatura la Primăria Călărași. Faptul că suntem trei, astăzi, aici, arată că PNL Călărași are resursă umană și are variante, fiecare mai bună, decât actualul primar.

În ceea ce privește Călărașiul, nevoile sunt multe. În Călărași, administrația a omis să susțină mediul de afaceri, prin îmbunătățirea infrastructurii pusă la dispoziția oamenilor de afaceri. Marea problemă a Călărașiului este faptul că mediul de afaceri nu este susținut, motiv pentru care nu este consistent și nu poate veni cu contribuții importante la buget și nici cu soluții, în ceea ce privește locurile de muncă. Pentru că, ne confruntăm cu o rată mare a șomajului, în rândul tinerilor. Aplecarea către mediul de afaceri consider că trebuie să fie una dintre prioritățile celui care va câștiga Primăria Călărași, din partea PNL.

Dacă soarta va decide ca eu să candidez, prioritatea va fi cea pe care v-am spus-o și voi veni cu toată experiența acumulată în administrație, plecând de la problematica utilităților publice și până la probleme care țin de securitatea cetățeanului.”

 Cel de-al treilea candidat, Daniel Ștefan, are o experiență administrativă de 11 ani, în Consiliul Județean Călărași, unde ocupă, în prezent, funcția de administrator public. Nu are experiență politică, fiind pentru prima dată prezentat în postura de candidat, și a devenit membru PNL, în urmă cu mai bine de 5 ani.

„Mă aflu, pentru prima dată, într-o altă ipostază, în fața dumneavoastră. Lucrez în administrație de, aproximativ, 11 ani, o perioadă în care am învățat multe și am reușit să cunosc problemele comunităților locale, din județ, și, în special, pe cele ale municipiului Călărași. Din păcate, banii sunt puțini, iar investițiile nu sunt cele pe care ni le-am dori. Poate mulți dintre dvs., considerați că este un „handicap” faptul că nu am experiență politică. Eu consider că poate fi o șansă, pentru că, deasupra tuturor, trebuie să stea politica comunității locale. Am observat, de multe ori, că fricțiunile dintre Primărie și Consiliul Județean nu au adus rezultatul pe care ni l-am fi dorit. Sunt multe lucruri pe care Consiliul Județean le-a făcut în municipiul Călărași și, puteam, împreună cu Primăria, să construim mai mult!

Sunt un om de echipă și pot lucra cu orice viitor președinte de Consiliu Județean, indiferent de culoarea lui politică, așa cum lucrez cu toți primarii din județ, fără să conteze în ce partid se află. Aș dori ca experiența în administrație, pe care am căpătat-o, să o valorific și la nivelul municipiului!”

Este o lipsă de înțelegere, a Primăriei, față de intențiile pe care le are Consiliul Județean”

Referitor la dezacordul dintre municipiu și județ, la nivel de conducere, Răducu Filipescu a dorit să menționeze că este vorba, mai degrabă, de o lipsă de înțelegere, a Primăriei, față de intențiile pe care le are Consiliul Județean.

„Mă refer la un singur obiectiv acum, cel pe care mi-am dorit să-l facem împreună! Este vorba de parcarea subterană și dispariția mașinilor dintr-o zonă centrală a unui oraș. Mă uitam, de Zilele Municipiului, ce țigănie, urâțenie și mizerie a putut să fie. Nu vreau să blamez pe nimeni, în niciun fel, dar nu mi-a plăcut absolut deloc!”

Gafă impardonabilă a copreședintelui PNL, Filipescu

În ceea ce-i privește pe potențialii candidați PNL, la Primăria Călărași, Răducu Filipescu a făcut o greșeală impardonabilă. La simpla întrebare adresată, de ziariști, dacă cei prezentați sunt membri PNL, Răducu Filipescu a răspuns, fără să stea pe gânduri: „Amândoi sunt membri PNL!” Chiar dacă a revenit asupra răspunsului, este evident că cei doi la care s-a referit, pe moment, erau Dragoș Coman și Daniel Ștefan.

De menționat că, în cele din urmă, în competiția internă a intrat și un candidat din partea fostului PDL -Emil Mușat- după ce copreședintele Iliuță a ieșit cu o declarație, în presă, că au “și ei” oameni pregătiți.

De altfel, Vasile Iliuță a transmis, și el, un mesaj, mai mult decât clar, că (și) în această competiție internă, fuziunea PNL-PDL e doar pe hârtie, prin următoarea afirmație făcută: “Până se va decide cine va fi candidatul la Primăria Călărași, din partea PNL, îl susțin pe Emil Mușat, în precampania internă, după care voi susține candidatul desemnat de PNL!”

Alea iacta est! Dar, un lucru este evident: candidatul PNL, la Primăria Călărași, va fi cel pe care vechea aripă a PNL, îl va susține. Să înceapă pariurile!

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Măsuri de ordine publică la manifestările sportive, din acest week-end

vin sept. 25 , 2015
În zilele de 25 şi 26 septembrie a.c., peste 35 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestările sportive ce se vor desfăşura la nivelul judeţului. Vineri, 25 septembrie, începând cu ora 17.45, la Sala Polivalentă din municipiul Călăraşi, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!