Tragedie pe malul brațului Borcea: Doi pescari au fost surprinși de un mal de pâmânt

Print Friendly, PDF & Email

  În data de 17.10.2014, ora 13.17, două  echipaje de căutare-salvare și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe malul drept al brațului Borcea (în dreptul cartierului Măgureni), în vederea executării operațiunilor de căutare salvare a două persoane, Gheorghe R., în vârstă de 61 de ani și Dumitru S., în vârstă de 63 de ani, despre care se presupune că au fost surprinși de căderea unui mal de pământ în timp ce se aflau la pescuit.

inec 1Pompierii militari au intervenit în acest caz cu o autospecială de descarcerare, un autocamion de intervenție și barcă pneumatică pe peridoc, o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială de prin ajutor SMURD. Echipajele de căutare salvare au efectuat căutări circular și în aval de locul unde se presupune că s-ar fi înecat cele două persoane, utilizând barca pneumatică și echipamentele specifice acestui gen de intervenții (cordițe de salvare și rac de căutare).

inec 2

În jurul orei 15.50 au venit în sprijin și scafandrii din cadrul Detașamentului Special de Salvatori (detașament al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealu Spirii al municipiului București), căutările continuând în cooperare cu aceștia până la lăsarea întunericului (în jurul orei 18.20), cele două victime nefiind găsite.

inec 3

De asemenea, trebuie menționat că  în sprijinul intervenției și al echipelor de căutare salvare a venit și un echipaj al Poliției de Frontieră cu o ambarcațiune, de care s-au folosit scafandrii în operațiunile de căutare a victimelor. În data de 18 octombrie, în jurul orei 08.00, pompierii militari din Călărași au reluat căutările celor două persoane în cooperare cu scafandrii de la I.S.U. București, însă fară succes, la lăsarea întunericului, în jurul orei 18.00, acestea fiind  întrerupte din cauza condițiilor neprielnice intervenției. Pe 19 octombrie, în sprijinul operațiunilor de căutare a celor două victime a venit și un utilaj naval (proprietate a unui operator economic local), care a efectuat săpături în zona respectivă timp de mai multe ore.

Pe parcursul întregii zile, până la ora 18.00 s-au efectuat căutari cu scafandrii și cu echipajele de căutare salvare, însă în ciuda tuturor acestor eforturi depuse de către toți cei care au fost angrenați în aceste operațiuni, trupurile victimelor nu au fost găsite.  În data de 20 octombrie 2014, operațiunile de căutare au fost reluate în aceeași formulă, informeaza purtatorul de cuvant al ISU Calarasi, Ovidiu Tătăranu.

Please enter banners and links.

Next Post

Klaus Iohannis - Prima obligaţie a Preşedintelui României

lun oct. 20 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Modelul pe care vi-l propun este al președintelui care va acționa ca mediator, care va reprezenta un factor de echilibru, capabil  să  genereze consens între instituții și în societate. Prima obligaţie a Preşedintelui României este aceea de a asigura funcţionarea eficientă și integrată a instituţiilor statului. […]