Klaus Iohannis – Prima obligaţie a Preşedintelui României

Klaus articol 21 octModelul pe care vi-l propun este al președintelui care va acționa ca mediator, care va reprezenta un factor de echilibru, capabil  să  genereze consens între instituții și în societate.

Prima obligaţie a Preşedintelui României este aceea de a asigura funcţionarea eficientă și integrată a instituţiilor statului. De ani buni, instituţiile țării par a fi blocate. Schimbarea continuă a conducerilor de tot felul după criterii arbitrare, împărţirea şi reîmpărţirea perpetuă a autorităţii statului între clanuri politice şi clientele, încălcarea continuă a statutului funcţionarului public, presiunile politice, absenţa colaborării şi a dialogului au transformat statul într-un mecanism greoi şi adesea inutil care acţionează nu de puține ori împotriva cetăţeanului/ contribuabilului.

Preşedintele trebuie să fie cu adevărat garantul unui stat eficient, cu instituţii funcţionale, în care rolul lui nu este acela de a se pricepe la orice, ci de a-i pune la lucru pe cei cu competenţele necesare fiecărui domeniu.

România lucrului bine făcut  trebuie să aibă un preşedinte cu adevărat echilibrat și echidistant în raport cu jocul politic al partidelor. Şeful statului va avea obligaţia constituţională şi morală de a trata toate forţele politice cu aceeaşi măsură şi conform aceloraşi reguli. Românii nu doresc un președinte care una spune și alta face. Românii vor un președinte care să fie garantul respectării promisiunilor și al onorării angajamentelor.

În România lucrului bine făcut, preşedintele va şti când  trebuie să adopte o poziţie puternică, fermă şi răspicată în numele încrederii şi legitimităţii cu care l-au învestit cetăţenii, dar şi când să nu intervină în jocul politic. Doar un astfel de președinte este credibil atunci când îşi exercită rolul de mediator, păstrând în permanenţă contact permanent cu cetățenii.

 

Please enter banners and links.

Next Post

237 locuri de muncă vacante, în această săptămână, prin AJOFM Călăraşi

lun oct. 20 , 2014
În această săptămână, în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi sunt înregistrate 237 de locuri de muncă vacante, astfel: pentru studii superioare – 3 posturi în meseriile/ocupațiile: director economic, economist și inginer mecanic; pentru studii medii – 75 locuri de muncă, pentru meseriile/ocupaţiile: vânzător, operator la […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!