Tema întâlnirii de la ADR Sud Muntenia: Gestionarea eficientă a fondurilor structurale

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0260 (1)Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat marţi, 20 mai, cea de-a şasea Sesiune de informare destinată Organismelor Intermediare din regiunea Sud Muntenia.
Acest eveniment a avut ca scop realizarea unui schimb de experienţă între Organismele Intermediare responsabile de implementarea Programelor Operaţionale în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia. Reprezentanţii Organismelor Intermediare au susţinut prezentări cu privire la stadiul şi impactul implementării programelor pe care le gestionează la nivelul regiunii noastre, situaţia proiectelor depuse şi contractate, precum şi tipurile de probleme întâmpinate de aplicanţi în derularea contractelor de finanţare în perioada de programare 2007 – 2013. Totodată, în cadrul acestei întâlniri s-au purtat discuţii referitoare la următoarea perioadă de programare 2014 – 2020. În acest sens, şefa Serviciului Comunicare din cadrul ADR Sud Muntenia, Cristina Radu, a prezentat prioritățile de investiții descrise în draftul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, document consultativ publicat de Autoritatea de Management pentru POR în luna martie a.c..
În vederea consolidării colaborării dintre responsabilii de implementarea Programelor Operaţionale de la nivelul regiunii Sud Muntenia, în perioada de programare 2014 – 2020 se va realiza o bază de date comună cu proiectele finanţate din fonduri nerambursabile prin programele care se derulează în regiunea noastră. Astfel, va fi creat portofoliul tuturor proiectelor finanţate din fonduri structurale, ce va permite evaluarea impactului programelor de finanţare în regiunea Sud Muntenia.
La acest eveniment au participat reprezentanți ai Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria, ai Organismului Intermediar Regional Sud Muntenia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, ai Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice”, precum şi reprezentanţi ai Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi.
Întâlnirea de lucru a fost finanţată prin Regio, Axa prioritară 6 „Asistenţă tehnică”, şi a avut ca obiectiv principal diseminarea rezultatelor Programului Operaţional Regional, precum şi facilitarea unui schimb de experienţă între Organismele Intermediare responsabile de implementarea Programelor Operaţionale în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia.

Please enter banners and links.

Next Post

Crin Antonescu: ,,PNL Călăraşi este cel mai puternic din ţară, iar Filipescu cel mai puternic liberal!”

mar mai 20 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Duminică, 18 mai, centrul municipiului Călăraşi a devenit, pentru câteva ore, cea mai fierbinte zonă a activităţii politice a PNL-ului, înaintea alegerilor europarlamentare. Printr-o adevărată desfăşurare de forţe, filiala judeţeană PNL Călăraşi a organizat un amplu miting de suştinere a candidaţilor liberali europarlamentari. La […]