Târg de Paște la Sărulești

În ziua de 1 mai, a avut loc prima ediţie a « Târgului de Paşte » în centrul satului Săndulița, aparţinând comunei Săruleşti. Peste 20 de standuri cu produse pregătite în gospodăriile din Săruleşti şi împrejurimi, precum şi textile, cadouri, jucării, etc., i-au aşteptat pe vizitatorii care nu au ezitat să vină, să cumpere, să mănânce mititei, să bea bere şi să asculte muzică.

Evenimentul  organizat de Primăria Comunei Săruleşti, având ca partener Întreprinderea de economie socială « Cămara Săruleşti », a fost foarte intens promovat de Reţeaua Electronică a Comunităţii Locale, prin efortul depus de Dan Vasile – în fapt inima acestei organizaţii.

Reţeaua Electronică a Comunităţii Locale din comuna Săruleşti – constituită în cadrul proiectului “Economia Bazată pe Cunoaştere”, finanţat de Banca Mondială- este una dintre organizaţiile care şi-au înţeles menirea, iar planul de sustenabilitate întocmit la finalul proiectului, în 2010, nu a rămas doar pe hârtie.

Scriu, cu bucurie, despre acest eveniment, şi îi felicit din toată inima pe organizatori, pentru că vreau să scriu, cu obidă, şi despre faptul că, deşi un grup de iniţiativă a făcut mari eforturi, nu s-a reuşit organizarea unui stand de prezentare a judeţului Călăraşi la « Ziua satului românesc » – o manifestare cu caracter naţional, organizată de Asociaţia „Cele mai frumoase sate din România” şi susţinută de ambasadele Italiei, Franţei, Statului Israel, Belgiei, Confederaţiei Elveţiene etc. .

De ce? Pentru că nu există interes… Pentru că e prea departe până la Cluj… Pentru că, vorba bancului, se vede bine şi de aici! Dar este un banc trist şi nedorit, în cazul acesta!

Există strategii de dezvoltare durabilă, de dezvoltare a turismului, de… dar ce contează! Sunt doar nişte dosare în nişte dulapuri. Inutile, dar care au costat mult!

Cert este că despre judeţul Călăraşi nu se ştiu prea multe, la nivel de ţară… Ca să nu mai vorbim despre exterior. E îngrijorător, dar nu depinde decât de noi toţi, ca să schimbăm situaţia. De unii mai mult, de alţii mai puţin, comenta un sceptic…

Autor: Irina Ravac

Please enter banners and links.

Next Post

Minivacanță „neagră” pe şosele din judeţul Călăraşi: 10 accidente rutiere, doi morţi, răniţi și peste 500 de amenzi date

mie mai 8 , 2013
Mini-vacanţa din perioada 1-5 mai s-a încheiat cu un număr mare de accidente rutiere, multe fiind  soldate cu victime rănite grav şi chiar decese. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judeţean Călăraşi, subinspector Ramona Tudor, aceste evenimente rutiere au avut drept cauză consumul de alcool, viteza excesivă şi nerespectarea […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!