Minivacanță „neagră” pe şosele din judeţul Călăraşi: 10 accidente rutiere, doi morţi, răniţi și peste 500 de amenzi date

accidente rutiereMini-vacanţa din perioada 1-5 mai s-a încheiat cu un număr mare de accidente rutiere, multe fiind  soldate cu victime rănite grav şi chiar decese. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judeţean Călăraşi, subinspector Ramona Tudor, aceste evenimente rutiere au avut drept cauză consumul de alcool, viteza excesivă şi nerespectarea regimului de circulaţie rutieră.

Două accidente soldate cu două victime decedate

În ziua de 01 mai a.c.,  pe D.N. 3A, în afara localităţii Dragalina, M. Daniel, de 33 ani, din oraşul Urziceni, judeţul Ialomiţa, a condus un autoturism marca VW şi a accidentat mortal pe B. George, de 16 ani, din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, care se deplasa pe bicicletă în aceeaşi direcţie de mers, circulând neregulamentar pe sensul opus de deplasare, şi a schimbat brusc direcţia, fără să se asigure.

În seara de 04 mai a.c., pe D.N. 3B, în satul Satnoeni, comuna Dichiseni, un autoturism a accidentat mortal pe N. Nicolae de 37 ani, şi uşor pe A. Octavian, de 37 ani, ambii din localitate, care se deplasau pietonal, la marginea părţii carosabile, conducătorul auto părăsind locul, imediat după producerea accidentului. Ca urmare a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea conducătorului auto, G. Cătălin, de 34 ani, din comuna Roseţi, judeţul Călăraşi, care a condus un autoturism marca Opel, înmatriculat în Bulgaria. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Opt dosare penale pentru  şoferii aflaţi la volan  sub influenţa alcoolului.

Adevărate pericole pe drumurile publice sunt şi autovehiculele conduse de şoferii aflaţi sub influenţa alcoolului. În aceeaşi perioadă, poliţiştii rutieri au depistat opt şoferi băuţi la volan, iar unii dintre ei nu aveau nici permis de conducere. Pentru cei opt conducători auto au fost întocmite dosare penale.

Minivacanţa ce tocmai s-a  încheiat, a fost o săptămână neagră pe şoselele din judeţul  nostru, conform . În această perioadă, poliţiştii călărăşeni au aplicat  501 de contravenţii la regimul circulaţiei rutiere.

De asemenea, au sancţionat 388 de încălcări ale regimului legal de viteză şi au retras 15 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

De azi, ţânţarii vor fi stârpiţi

mie mai 8 , 2013
Așa sună, cel puțin, declaraţia făcută de către autoritățile municipiului Călărași care spun că, în perioada 8-11 mai, se execută lucrări de delarvizare şi dezinsecţie atât la sol, cât şi în aer. Se va acţiona pe toată raza municipiului Călăraşi, cu precădere în parcuri şi în zonele cu vegetaţii bogate, precum şi […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!